Продължаваме с околосветското пътешествие на Коста Атанасов. Както знаете, той поддържа собствен сайт за пътуването си, а при нас публикуваме интересни части от него. Започнахме с Нъводари, Румъния, а за последно го оставихме между в Очаков в Украйна. Днес ще тръгнем с него към Крим. Приятно четене:
ден 21
Очаков-Севастопол
Под салфетката има сандвичи с кюфтета за вас. казва хазяйката. Събудил съм се първи някъде към осем, за да имам време да пиша. Предполагам, че ще тръгнем към обяд така или иначе. На масата освен сандвичите има някакви бисквити и вафли, чай с подготвени чашки. Каквото можем, това правим. казва хазяйката. Тук живеем бедно и скромно. Била е на заработки в Полша, където е събирала ягоди, но не е доволна в този район няма кой знае каква работа. Добре, че е зетят ѝ, който помага. Разминаваме се с него, докато излиза на работа катаджия е. Дано да не се видим повече днес.

Към Севастопол пътят продължава да е ужасен
и скоростта продължава да е твърде висока за условията изоставам няколко пъти, а когато бензинът ми свършва, просто отбивам на първата бензиностанция да заредя не искам да рискувам нито да остана без бензин, нито да се очистя в някоя дупка, като карам по-бързо от сега за да ги настигна предполагам, че ще се сетят, че зареждам и ще ме изчакат някъде напред. Въпреки това, Вася се връща да ме намери, и не след дълго се присъединяваме към останалите.
Четете по-нататък>>>

Последни коментари