Весели празници!

И тази година правителството реши да ощастливи народа с 6 почивни дена покрай първи и Шести май. Целта очевидно е да се подпомогне туризма в страната. Редакцията реши да последва желанието на правителсвото, но творчески реши да подпомогне неродния туризъм – надявам се от това да излезе някой добър пътепис.

А на всички вас пожелавам приятно и полезно изкарване на празниците. Ще се видим отново след тях.

Please follow and like us:
   Изпрати пътеписа като PDF   

Може да харесате още...

10 Отговори

 1. Digital Rebel каза:

  а толкова хубави места в България има, а явно Редакцията гъз път иска да види, свят да усети, за кво ги пишете тези постове, след като изобщо не ви дреме за България и в частност българския туризъм!

 2. Златомир каза:

  Без да твърдя, че мнението ми се припокрива с това на редакцията (т.е. нямам нищо общо с редакцията на сайта), определено мисля четири от тези 6 почивни дни да подпомогна туризма на Македония, Албания, Черна гора, Хърватска, Босна и Херцеговина и Сърбия:))) И хич не ми пука за българският туризъм докато той предлага продукт на толкова некокнкурентно ниво…
  П.п. Иначе да, в България има страхотни места! Там две мнения няма!

 3. Digital Rebel каза:

  ей така мислят стотици хиляди българи и ето че на това дередже сме! оправия няма докато мисленето не се оправи, и на собствениците на хотели, и на българите като цяло!

 4. Stela каза:

  Де да бяха достатъчно много българите, които мислят така! Едва ли щяхме “да сме на това дередже”.
  В резултат на потребителски бойкоти навремето е създаден цял нов бизнес, който понастоящем е асоцииран с оперирането на най-големите компании в глобален мащаб. Чук, чук, Нео…

  Има една хубава приказка… Като усетиш, че яздиш умрял кон, слез.
  Струва ми се, че е още по-уместтна за кон, който ама много държи да мре или да се прави на умрял или аха-аха умиращ, та да не се напъва да си върши работата.

  Аз съм от тия “стотици хиляди българи”- ние, потвоему виновните за “това дередже”, дето при все това продължава да `рани и тоя кон. Но язденето рядко е приятно, още по-рядко може изобщо да се нарече яздене.

  Смятам, че като върша своята работа, е съвсем нормално да очаквам друг да направи същото там, където съм отишла да оставя част от парите си. Не е нужно да раболепничи, да се преструва, че съм любим клиент и други подобни. Даже може и да не ми се усмихва… съчувствието ми, че не изпитва удоволствие от работата си, ще бъде искрено. Очаквам просто да е наясно каква му е работата и да си я върши. Очаквам и хората да имат себеуважение вместо да се излагат с неглижиране. И да схванат, че самоуважението произтича “отвътре” и зависи само от тях, а не да реват `ма как да запазели самоуважение, като били толкова унизени и подтиснати отвсякъде. Аман от виновни обстоятелства и Виновните Други…

  Нека ти кажа какво например оценявам и финансово, и емоционално: един чичо в едно крайпътно ресторантче, който в 2 призори преди 2 дни се вдигна от дрямка, раздига и навключи всичко, за да направи 2 кафета. Изначално му бе казано, че искаме само кафе. Можеше да изсумти или да сумти дълго. Можеше да ме напсува. Можеше да ми откаже. Можеше да мрънкоти. Можеше да ми сипе захар в кафето и да ме отрови. Можеше… Обслужи ни с искрена, макар и сънена усмивка и… нека да не е учил туризъм и да не работи на елитно място. Едва ли би изглеждал добре в костюм.
  Но- както каза един Хасан по повод тунизийския хотелски персонал- “Не е достатъчно да подбереш момичета и момчета, които изглеждат добре в униформа.”

  Иначе, напълно си прав/-а- има страхотни места в България. И те биват съсипвани от неглижиране, безхаберие и некомпетентност. Често се чудя, да прекараш почивката си в страната дали не е косвено насърчаване именно на тези практики.
  Защото докато има кой да яде зелници в копаня и да си плаща за това като за френски сервиз и кухня, тоя дето ги сервира, хич няма да се сети да си измие калта под ноктите или да купи чинии примерно.

 5. Stela каза:

  А ти защо не поразшириш разказчето за н. Емине и не го предложиш тук? Тъкмо ако се поразходиш наоколо, ще видиш, че и гъзпътноизкушената редакция почива в България

  … Все още

 6. Тези 6 почивни дни помагат на всички други, но не и на българите.

 7. Stela каза:

  от вчера се чудя… Кои точно “всички други” освен българите имат “тези 6 почивни дни”?

 8. Стойчо каза:

  Да, дреме ми за места, където ми взимат парите за нищо и обичам местата, където ми ги взимат за нещо:-) Обичам да ми вадят парите с памук и обичам да си развявам ауспуха на колата по хубави места:-)

 9. Stela каза:

  Няма (пряка) връзка, но на мен пък ми вади черния хумор следната

  реклама на авиокомпания: “Ще ви отведем и там, където още не кацаме”

  Някой да разпознава чия е рекламата? 😉

 10. Стойчо каза:

  Едно врем имаше реклама на чешките авиолинии: „Сега вече и до Прага!“ 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.