Пътуване на юг от границата ни

Днес ви представям спомените (и страховете) на Цветан от Сирия и случващото се на юго-изток от българските граници. Политическите възгледи са на автора.

Приятно четене:

Пътуване на юг от границата ни

„Всеки ден по нaс хвърлят кaмъни.
Вaжното е кaкво грaдим с тях?
Мостове или стени?“

Българска граница

Застанал пред нашата южна граница се чудя дали тя може да спре някого? Старата ни ограда, която ни пазеше да не излизаме извън социалистическия лагер вече я няма.

Преди години, когато преминавах за пръв път границата на великия Съветския Съюз се показах от прозореца на влака за я видя по ясно. Но физиономията беше умита от душовете с дезинфекционен разтвор така, че имам незабравим спомен 😉

Гледам ,че испанската ограда с Мароко е по висока на долната снимка, пък не може да спре бягащите от терора на Ислямска държава (ИД) , които са обявени за неверници.

След нападението вчера на 40 ислямски терористи от Косово над Македония въпросът накъде да пътуваме е още по актуален.

Все пак има 5000 туристи – доброволци от Европа в халифата 😉

 Испанска граница

 

Цунамито от стотици бежанци ежедневно щурмува високите телени прегради и бурните вълни ограждащи Европейският Съюз. Потокът е ориентиран към Европа от ИДИЛ. Няма нито един бежанец от Сирия и Ирак в проспериращите монархии на Саудитска Арабия, Катар и ОАЕ!

Какъв шанс да се спасим пропуснахме, преди години в Дамаск за това е моя ретро пътепис от Изгубената Сирия.

Само един шанс има Невярващият да избегне смъртта и това е доброволно покаяние и доброволно прегръщане на ‘истинския ислям’, което, както се твърди, се представлява само от ИДИЛ (ISIS). Той или тя трябва да направи това преди страната им да е завладяна.

ИД търпи евреите и християните. Въпреки, че те трябва да плащат фиксирана данъчна защита от няколко стотин долара на година в злато (чист рекет!). Мюсюлманите пък трябва да плащат закиат (Ислямска данък), който може да бъде по-висок за богатите мюсюлмани и по-нисък за бедните мюсюлмани.“ ЮТ

 Монети на ИДИЛ

Освен паспорти ИДИЛ вече има свои монети-дирхами: златни, сребърни и медни. Особено интересна за нас е сребърната монета от 5 дирхама с изображението на Бялото минаре в Дамаск, Сирия, което се счита за мястото на второто пришествие на Христос в “краят на дните”. БНБ засега не публикува обменния курс. ДАНС казва, че визи издавали в джамията в Пазарджик 😉

 Коран

Пророчеството се основава на думите на Навас ибн Сама’aн, че

Аллах ще изпрати Христос, синът на Мария, и той ще се спусне върху бялото минаре, източно от Дамаск, носен за ръце от два крилати ангела. Когато той снижи глава, мъниста като перли ще разпръсват от него

Минарето на Пророка Исус в Дамаск

Минарето на Пророка Исус в Дамаск

Минарето на Пророка Исус в Дамаск. Това е минарето, което е в юго източния ъгъл на джамията на Омаядите (Umayyad).

Омаядска джамия, Souq Al Hamidya Street, Damascus, Сирия
Омаядската джамия, Дамаск

Омаядската джамия

Просторът и атмосферата, хладината на гладкия мраморен под босите ни нозе и красотата на блестящите византийските мозайки, задължителните дълги сиви памучни роби за жените взети назаем на входа, всичко това остави в нас незабравим спомен от посещението ни през 2008г. в Омаядската джамия.

 Омаядската джамия, Дамаск

 

Вътре в джамията се прекръстихме се пред гроба и параклиса на св.Йоан Кръстител, който е почитан като пророк Я́хия ибн Закари́йя (Yahya bin Zakariya) от мюсюлманите. Изморени седнахме на килима на които след дълго странстване през пустинята също е седнал уморен персийският поет Саади. Краката му били подбити от вървене и той взел да се оплаква за болките си на Господ. След малко се огледал и видял до него един човек без крака също да се моли. И веднага започнал да благодари на Господа за болките в краката си!

Да благодарим на Бога, че ИДИЛ не е още в България!

Тогава в Дамаск един молла, като видя, че се кръстим ни разказа за Иса (под това име Исус Христос е споменат 25 пъти в Корана):

Иса (на него да има мир) не е умрял на кръста, но Аллах (прослави и Пречист е Той) го е възвисил на небето и той ще се върне един ден, за да победи Даджал (Антихриста)“ В един хадис Пророкът (мир и благословиите на Аллах да са над него), в послание до евреите казва, че „Хазрат Иса (на него да има мир) не е мъртъв, той най-сигурно ще се върне при вас преди Деня на Страшния Съд

Благодарихме за вниманието и кимнахме по български т.е. вежливо отказахме на любезното му предложение да си сменим православната си вяра.

,,Един народ,
една армия,
един хеликоптер.”

Боже пази България !

Писа грешният брат Цветан Димитров, Денят на Победата*, 2015

снимки: Цветан Димитров

Литература:

 1. Юрген Тоденхьофер, Отвътре: ИД безжалостно осветява това което Западът се опитва да скрие, actualno.com, 2015
 2. Juergen Todenhoefer, Seven impressions of a difficult journey.
 3. Росен Янков, Как ще настъпи “краят на дните”,168 часа, 2015
 4. Озлогласените команданти Kрасниќи, Ндрецај, Кои са водачите на терористичката група,mk,10.05.2015

 

 * Има се предвид 9 май – бел.Ст.

Други разкази свързани със Сирия – на картата:

Сирия

Please follow and like us:
   Изпрати пътеписа като PDF   

Може да харесате още...

6 Отговори

 1. Цветан Димитров каза:

  Моля добавете в началото:
  ,,Всеки ден по нaс хвърлят кaмъни.
  Вaжното е кaкво грaдим с тях?
  Мостове или стени?”

  и накрая :
  ,,Един народ,
  една армия,
  един хеликоптер.”

 2. Цветан Димитров каза:

  ,,Изграждането на оградата няма алтернатива за ефективността на охраната на границата ни до края на годината(2015)- вице премиер Бобева.

 3. dedo каза:

  ughguk

 4. Стойчо каза:

  Дедо? На какъв език беше това?

 5. цветан Димитров каза:

  Пред ,, Великата унгарската стена” бежанец от Либия каза:,,НАТО заля с кръв целия Близък изток и сега слабата Европа, която даде власт над себе си на американския Сатана, ще бъде унищожена. Нашите жени ще нараждат деца. След пет години лицето на Европа напълно ще се промени. Аз не се радвам от това. Уважавам великата европейска култура и не искам вместо църкви тук да стоят минарета. Но така ще бъде. Това е възмездие. Иншаллах!“

  http://glasove.com/categories/na-fokus/news/novoto-prishestvie-za-stariya-svyat

 6. цветан Димитров каза:

  ,,Сирийският Кандахар на 1100 км от КПП „Капитан Андреево” от в.чуков е за днешното положение

  http://foreigninsider.com/2016/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.