На концерт в Белград – Tool, liveНаправих си кафе, капнах му Baileys за разкош и смятам да разпускам вече, достатъчно си счупих мозъка за днес. Саморазпуснах се от работа(е докато не се е появило нещо спешно). Сложих слушалките и си пуснах Tool… и ми дойде настроение да пиша за концерта в Белград.

Проверка на датите в сайта на Tool, естествено някак бяха пропуснали София (това предполагам си зависи от нашите организатори)-> 05.09.07 в Белград; 07.09.07 в Истанбул. Веднага си представих как ще си направя през почивните дни една отдавна желана, мини екскурзия до Истанбул, която ще е съчетана с мечтания концерт. В България билети можеха да се закупят от магазините на Германос. Обаче продаваха само за Белград, не и за Истанбул. Това все пак нямаше значение, трябваше на 7-ми и 8-ми да съм в България и така ми отпадна екскурзията.

И започна едно тичане за билети. Харесахме транспорт- Eurolines, бяха удобни като часове за отиване и връщане. Намерих офис на posoka.com сравнително близо до работа. Ходих два пъти докато се сдобия с билети. Явно след 18 часа офисът на автобусната компания не работи, а трябваше да се запазят местата (ако има). За билети за концерта също ходих два пъти + две телефонни обаждания. 1) разговор дали има билети преди да си купя билети за автобус; 2) в магазина- не им работи системата, не могат да ми продадат билети; 3) разговор по телефона дали са си оправили системата; 4) отново в магазина- ако може да изчакам, разходка в сити центъра и пак в магазина; 5) имах билети.

Пътуването София- Белград е 6-7 часа, зависи колко време ще отнеме минаването на границата.

В Белград автобусите спират на автогарата близо до централната ЖП гара, на 15 мин. пеша от центъра.

Бяхме резервирали хостел. Изборът е голям. Нощувка в хостел в Белград е около 10-12 Е за легло в обща стая.

За ориентиране в града ми помогна предварително разпечатана карта с отбелязана зала „Пионер”- мястото на концерта.

Белград е приятно място, чувстваш се като у дома :) Позната архитектура, табели, които разбираш, разговори на българо-сръбски, цените като у нас. Падна голямо смятане- 1 лев ~ 40 динара.

Имахме един следобед за разходка. Видяхме главната и се разходихме в Калемегдан- намира се на вливането на р.Сава в р.Дунав. Красиво е.

Концертът беше с начален час 21.00, ние бяхме пред залата в 20.00. И започна едно влизане. В 21.20 се чу музика. Тълпата полудя. Успяхме да влезем още 15-20 минути по-късно. Изпуснах 20 минути от концерта заради лошата сръбска организация. Накрая пускаха без дори да проверяват. На излизане разбрахме защо е ставало толкова бавно- на входа имаше купища монети, видяхме и стотинки :)

Влезнала в залата забравих за всичко. TOOL НА ЖИВО! Музиката им съпроводена с въздействащо мултимедийно шоу. Нямам дарба да пиша, за да пресъздам как се чувствах. Всеки бил на концерт на любима група знае. А когато това е Tool…

Автор: Анета

Снимки: авторът


Please follow and like us:
   Изпрати пътеписа като PDF   

Може да харесате още...

3 Отговори

 1. bale каза:

  Кви беха тия “Tool”?

 2. Anonymous каза:

  Благодаря за публикацията! Тъкмо се чудех как да организирам едно пътуване до Белград с преспиване в хостел.

 3. Стойчо каза:

  @bale – ето малко повече за tool>>>

  @анонимен – това е и една от целите на блога:-)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.