Ванада – и те, като другите…

Ванада, и на вас…

Днес няма да има рубрика „Ретро“. Днес ще ви предложа да си поговорим за свободата на словото и как нашите доставчици се опитват да НЕ СИ ГОВОРИМ за тях.
Случката този път не е за интернет-доставчик (Селинет, отдъхнете си;-) – а за

туристическа фирма – Ванада

Първо ще постна разказа на Дарина Бешкова (http://mumunarnik.blogspot.com), а след него и реакцията на фирмата Ванада, така както са представени в блога на Мумунарник.
Правописът и пунктуацията са оригиналните, за да не ме обвини някой в манипулация.

Ако някой се чувства засегнат – да пише коментари. Ако не се псувате – няма да трия коментарите.
А ако някой се опитва да ме заплашва мен, че съм пуснал тази тема – предупреждавам, че ще публикувам всичко.

И така давам първо думата на Дарина:

До Дубровник и назад

Идеята за Дубровник се настани удобно в съзнанието ми преди повече от месец. Мисълта, че мога да прекарам празник като рожденният си ден с любимия човек в този град, ми звучеше като прекрасен завършек на тази така щастлива за мен година. Какво по-хубаво от това пак да сме на път заедно. Постарах се да намеря всички възможни варианти за пътуване до там, разбира се най-лесният беше чрез агенция. Попаднах на няколко оферти. На запитването за конкретната интересуваща ме дата отговориха от Ванада. Безумно щастлива бях. Още по-щастлива се чувствах, когато отидохме месец преди екскурзията и капарирахме, всичко беше потвърдено, екскурзия ще има. УРА! Единственото нещо, което ме озадачи беше че ми казаха че няма смисъл да си правя по-голяма застраховка от предлаганата от тях до $2000. Зачудих се, какво са $2000 за един живот? Нищо. И защо не поискаха да ми направят друга застраховка, живота си е мой нали така? Именно това съмнение, подбуди в мен желанието да разбера нещо повече за тази фирма, какво пишат хората за нея в интернет пространството.
Попаднах на ето тези постове този, този и този
Направи ми впечатление, че има прекалено много негативни мнения за фирмата, шестото ми чувство не случайно е заработило навреме. Като един нормален интернет потребител реших да се регистрирам във форума и да постна няколко запитвания. Регистрирах се с ника mumunarnik. Обичам си го тоя ник. В буквален мой превод значи “свърталище на маймуни”. хахаха ;-)Постнах три мнения в стил “какво мислите вие хорица за тая фирма, да се доверявам или не” и забравих за това, даже и не съм проверявала толкова често дали някой ми е отговорил.

Вчера в разгара на понеделнишкият ден ми се обажда едната госпожа от Ванада и със заповеднически тон ми казва да ида с договора в офиса им да уточним някой неща по пътуването. О.К. защо да не ида, само дето нито ме пита мога ли немога ли, с мен ли е тоя договор не е ли. Разбрах се с мъжа ми да дойде с мен, хем договора ще донесе, хем да видим заедно за какво иде реч. Странна работа, има 3 седмици до пътуването а те ме викат и то без да поиска номерата на паспортите ни, тцтцтцтцттц.
Зацъка ми в главичката едното наум. Да ама не достатъчно да ме светне да го снимаме тоя договор.

Отиваме ние. Пострещат ни. Ни ръка ни се подава ни нищо. Седнахме на столчетата и от там на сетне всичко мина като в лош сън. Другарката Ваня явно има нужда от време на време да се изявява като надзирател нощна смяна в женски затвор. ЕЙ, Богу, та това си беше разпит!
“защо съм написала тия неща” “искам ли да пътувам с тях” “защо като искам пиша по форумите тия неща”!?!?!?!?
Гледаме се с мъжа ми, опулени, неможем да повярваме на очите си. Слушам и не вярвам, тая добре ли е!? Ще си пиша каквото си искам, най-малкото моите постове са безобидни. Как може фирма с опит като тяхният, какъвто твърдят че притежават, да се занимава с такива неща. Обясних й (защо ли въобще си направих труда), че имам някакви права и мога да си пиша където си искам и че не е тя човека да ми държи сметка какво и къде ще пиша. Да, ама не. Като е така няма да ходим с тях в Дубровник! Ние сме били лоши клиенти, тръгвали сме отрицателно настроени, щели сме да им развалим групата. ДАААА моето намерение беше като ида в Дубровник да наговоря на всички пътници колко са зле!?!?!? Хихихи, ами то няма нужда те сами ще разберат. Ако има такива въобще.

Странно как една фирма подбира клиентите си. Останали били с много добро впечатление от нас първият път, а аз така да се изложа и да се изкажа така негативно по техен адрес във форума! Как съм посмяла и аз незнам. Досега да не се усетя какъв лош човек съм. Както каза един френд провалила съм се на интервюто за пътуване, което са ми устроили. ХИХИХИХИ ХАХХАХАХА Смешници. С тая глупост, която направиха доказаха, че всички негативни мнения за тях са верни. Не беше ли по-добре да ни оставят да идем, да видим, да ми докажат че наистина им е “страхотна екскурзията”, при всички положения ако беше така пак щях да пиша и да разкажа. НО! те не искат да рискуват хората, защото си знаят стоката която предлагат. Некачествена. Страх ги е, че няма да ни хареса и затова са взели нещата в свои ръце. Голямо шоу беше. Извадиха ме от нерви. Никога не са ме дискриминирали. НИКОГА, а това е дискриминация спрямо правото ми на мнение. Какво от това че съм писала във форума че се притеснявам дали са добра фирма и че се интересувам от повече пътували с тях хора? Какво губят те? Знаят ли тия велики турагентки какво е свобода на словото? Хм, едва ли.

Мисля си че единственото им занимание е да седят и четят във този форум for.journey.bg какво пишат хората за тях и ако има някое отрицателно и лошо мнение си постват хубаво. Адмирации за което. Много хитро, няма що. Вместо с дела да докажат, че са добра и качествена фирма, която държи на клиента си, те какво направиха сграбчиха ми договора, троснаха ни парите и ни казаха че сме ЛОШИ ХОРА, КОИТО НЯМАТ ПРАВО ДА ПЪТУВАТ С ТЯХ, ЗАЩОТО ЩЕ РАЗВАЛЯТ ДИСЦИПЛИНАТА НА ГРУПАТА ИМ.

Добре. Чудесно даже. Оправдаха ми опасенията и страховете, вкараха си сами автогол и ме спасиха най-вероятно от кошмарното им пътуване. За което благодаря! Иначе пак ще ида в Дубровник, няма да ме спрат те, нито да убият мечтата ми, защото няма сила, която да спира мечтите.

Живеем в България и искаме да сме щастливи, да сме нормални хора в едно европейско общество, но докато качеството на предлаганите ни услуги не се подобри, това никога няма да стане.

Ето и реакцията на Ванада:

Уважаеми колеги-туроператори,

Скъпи клиенти и участници в интернет форумите,

Обръщам се към всички вас в качеството ми на управител на туристическа фирма ЕТ „ВАНАДА” и като лице, пострадало от интернет-посегателство, характеризиращо се с изключителна дързост и арогантност. Словесната атака срещу управляваната от мен фирма беше извършена от двама участници в интернет форумите на www.journey.bg; www.travel.bg; www.dir.bg; и др., с които лица наскоро имахме злощастието да се сблъскаме в нашия офис. Въпросните „форумисти” са Дарина Бангиева и Божидар Бешков, чиито пълни лични данни няма да разглася в настоящото обръщение, поради наличие на императивни забрани в действащия Закон за защита на личните данни. Въпросните субекти се подвизават в интернет форумите под различни псевдоними и прякори: “mumunarnik”, “turist”, “progonen klient”, “Пияндурник”, “Auto touris”, “Dani”, “Advocat”, “passant”, “Ваня – админ”, “Ваня админ”, “Ваня”, “Ваня, Ванада”, “заинтересуван” и др., като следва да отбележа, че техния ІР адрес е локализиран и персоналната им идентичност е безспорно установена.

Въпросните закононарушители, вече повече от два месеца, провеждат виртуална, целенасочена, опозоряваща и противоправна кампания срещу нашата туристическа фирма. Същите разпространяват неверни факти и обстоятелства, като дори имат наглостта да пишат от името на фирмата, като се предстaвят в интернет форумите с ник “Ваня” – името на лицето контактувало с тях. Тяхното поведение е породено от факта, че фирма „Ванада” развали договора си за пътуване с тях, поради обидни предварителни квалификации, изнесени в интернет от същите. Впоследствие им възстановихме внесеното капаро, с което окoнчателно прекратихме отношенията си с тях. Ние, естествено, уважаваме правото на всеки клиент да направи избор на агенцията, с която да пътува затова любезно им предоставихме възможността да ползват услугите на друга туристическа фирма.

Ние във „ВАНАДА” винаги сме ценили мнението на нашите клиенти относно качеството на предоставяния им туристически продукт. Неморалната и цинична кампания на лицата Бангиева и Бешков, обаче, не може да бъде възприета като клиентско оплакване или градивна критика, тъй като те не са ползвали нашите услуги. Поради това действията им могат да бъдат квалифицирани единствено и само като противоправен деликт (непозволено увреждане по смисъла на гражданския закон на Република България), който причинява материални и морални вреди на мен, в качеството ми на търговец с фирма. Безспорно е правото на всеки индивид свободно да се изразява и да публикува мнение в интернет пространството. Въпросното право е еманация на върховния принцип за свободата на словото, който е обективиран в Конституцията на Република България. Правото на свободно изразяване обаче следва да се осъществява при зачитане на правата и законните интереси на останалите членове на обществото, а манипулацията на общественото мнение е правно недопустима. На въпросните правонарушители безспорно ще бъде потърсена отговорност и това няма да е прецедент. В България вече са заведени първите дела за незаконно публикувана информация в интернет, отнасяща се до пазарни манипулации с вътрешна информация относно дружества-емитенти на капиталовите пазари (за справка: Софийски районен съд, наказателна колегия, а. х. д. КФН с/у Йордан Кокинов, вж. вестник „Капитал”, бр. 47 от 24.11.2007 год., стр. 90-91). Считам, че нищо не пречи следващите съдебни дела да бъдат заведени срещу наглите манипулатори на пазара на туристически услуги, който също е обект на специален регулаторен режим и следователно правата на гражданите и на търговците следва да бъдат предмет на специална защита. В тази връзка безспорно отговорност от Дарина Бангиева и Божидар Бешков, които се подвизават в интернет като: “mumunarnik”, “turist”, “progonen klient“, “Пияндурник”, “Auto touris”, “Dani”, “Advocat”, “passant”, “Ваня – админ”, “Ваня админ”, “Ваня”, “Ваня, Ванада”, “заинтересуван” и др. ще бъде потърсена чрез съответните правоохранителни органи в Република България.

С уважение:

Галинка Васева – Управител на ЕТ „ВАНАДА”

Коментарите оставам на вас

Please follow and like us:
   Изпрати пътеписа като PDF   

Може да харесате още...

37 Отговори

 1. Michel каза:

  Олеле! Изгубих си и ума и дума, честно… 🙁

 2. Des каза:

  ами не е правилно да говориш негативно за нещо, което не си опитал ми беше първата реакция;

  но отговора на фирмата е безумен.

 3. mikhail каза:

  Много странна реакция. А може да бъде съвсем различно. Аз съм имал съвсем други преживявания след негативен пост в блога си – http://www.kenanoff.com/blog/archives/225

 4. mumuna каза:

  Мен това, което най-много ме дразни, е че споменават някакви никове, под които аз не съм писала нито пък мъжа ми, най-малкото съм оставила и координати, каквото съм искала да им кажа съм го писала под собственият си ник mumunarnik.

 5. Irina каза:

  Добре де, а как фирмата ще компенсира клиента за разваления договор? Изобщо по коя точка е прекратен?

  Иначе писмото е класи над това на Селинет…

 6. Стойчо каза:

  В смисъл, че няма правописни грешки ли?

 7. Darina каза:

  Да си призная честно, така и не разбрах по коя точка е прекратен този договор, единственото което ми стана ясно е че го прекратяват, защото съм питала за тях във форума и съм тръгвала негативно натроена към тях, закаш щях да ида в Дубровник заради тях, това било грубо отношение и не искат такива хора в групата си. Цялата тая среща протече по един безумен начин, като заставен ученик да давам обяснение пред директор на училище, защо не слуша в час.

 8. Irina каза:

  Darina,
  според мен е напълно в реда на нещата да пуснеш официална жалба срещу фирмата в Комисията за защита на потребителите. В крайна сметка те са провалили плановете ти като са нарушили договор явно без правно основание! И да си искаш обезщетение за провалената отпуска.

  Жалби в КЗП могат да се подават и онлайн : КЗП Контакти. Само избираш община и готово.

 9. Darina каза:

  Ходих до там и говорих с жена, която се занимава с туристически фирми, тя ми каза че освен да ги проверят дали са им наред разрешителните нищо друго немогат да направят, защото са ми взели договора и са ми върнали парите. Всичко останало по съдебен път със свидетел, това ми каза.

 10. zori каза:

  Първо искам да се извиня предварително ако се окаже, че Дарина за която си мисля аз, не е същата госпожа, с която се бяхме посдърпали преди време относно един разказ за Париж. Ако бъркам автора на този разказ за Ванада моля да бъда извинена. Но ако Дарина е тази, която си позволи да ми каже да не говоря за Париж лоши неща, то нека да прочете написаното по-долу.

  Дарина, по стила ти на писане се досещам, че точно ти беше коментирала много остро разказа ми за Париж? От предишните ти коментари към моя разказ останах с впечатлението, че си много широко скроен човек, а сега се оказва че си се запенила от яд, че тия от Ванада са ти върнали мангите и не са те искали в групата. Пишеш за свободата на словото в интернет пространството, а май забравяш злобните си коментари по мой адрес за моето премеждие. Така ти се пада да ти кажа! Заслужи си го! Злобна и дребнава женица!

 11. Irina каза:

  Zori, предполагам вие сте автора на “Париж – едно огромно разочарование”, където има и коментари от “Дарина”. Дали това е тази Дарина или друга – няма значение.

  Това, че на Вас коментарите Ви звучат “злобни”, говори единствено за някои черти на характера Ви, които няма да коментирам.

  Колкото до личното Ви отмъщение – няма нищо общо с темата!

  Как може някой, написал следното : “Така ти се пада да ти кажа! Заслужи си го!”, да нарича друг “злобен” ….

 12. Стойчо каза:

  Добре сте дошли и двете на блога, но все пак нали няма да се замеряте с покъщина сега?

 13. zori каза:

  Дарина, Ирина вече станахте много, но за мен сте един и същ човек.
  Никой не говори за лично отмъщение, просто живота е такъв, че като се подиграваш с един човек за сполетялото го нещастие, не след дълго време и теб те застига същото. Вече се убедих, че Дарина е същата оная представяща себе си за широко скроена жена. Както и да е. Не се представяй и като Ирина моля те защото по стила ти на писане и плюене си личи. Не може да те обърка човек. Успех при следващите ти пътувания. И се надявам сполетялото те да ти е като обица на ухото да не се заяждаш друг път с хората когато са разочаровани от обслужването на някои туроператори.

 14. Irina каза:

  Zori, ставате параноична! Казвам се Ирина Марудина и подкрепям Дарина в опита й да защити правата си, защото самата аз съм подавала не една жалба до разни държавни институции и комисии!

  Ако те интересува повече за моята личност, заповядай в блога ми :

  Irina’s Blog

 15. zori каза:

  Извинявай Ирина, но не мога да си променя мнението за Дарина и както тя самата казва всеки може да си пише каквото си иска. А в моя случай тя нагло се опита да си наложи мнението, че не трябва да се мърмори за обслужването във Франция, което от своя страна си е под всякаква критика! Ето малко по-късно самата тя е жертва на подобно обслужване. Тава че ти си защитавай Дарина колкото искаш, а аз пък ще си пиша за нея каквото си мисля. Извини ме, но наистина си помислих че Дарина пише под името Ирина.
  В случая Дарина си търси правата също като мен, защото е засегната по някакъв начин от дискриминацията. Сега е момента да и кажа, че като не и харесват условията на договора с Ванада, ами да не се записва при тях. Да си намери друга фирма. Какво е тръгнала да плюе? Дарина виж как всичките ти приказки против мен се обърнаха срещу теб!

 16. Стойчо каза:

  Дами (и господа), темата на постинга е за това как някои фирми (в случая Ванада, а по-рано – известната вече Селинет) се опитват да заглушават свободното слово, вместо да си налегнат парцалите и да обслужват клиентите си.
  Моля ви, не се отклонявайте в твърде лични нападки – от това нито обслужването ще стане по-добро, нито ще защитим свободата на словото.

 17. Darina каза:

  Даже не съм и чела тая тема за Париж 🙂 Много ми е забавано така като някой реши да нарочи някой човек за нещо и е убеден в правотата си, без да се замисля дали не греши, само една Дарина ли има в тая България, та Зори няма да е лошо от възпитание просто да се извиниш, най-малкото нищо не съм ти сторила на теб, ако и това няма да те убеди, че не съм тази която те е нападала в постта ти. Здраве да е. 🙂

 18. Darina каза:

  Махнах си по-горният пост за да не превземам темата с коментари, а да напиша всичко в един, в случаят в два 🙂

  Ta конректно за темата за Париж, чак сега я прочетох и как точно решиха че си приличаме по “злобните нападки” 😀 Съжалявам че ще я разочаровам дамата, но не съм аз 🙂 И че ще й разваля радостта от това че Ванада са ми го върнали 😀

  Общо взето, която и да съм, даже и да бях същата Дарина, има ли значение това и как може да те радва факта и да те успокоява че някой си е получил заслуженото, какво заслужено е това да ти затварят устата и да те гонят, а не да си вършат работата заради която са там.
  Факт-а че някой прави опит да посегне на правото на някой друг да се изразява, само може да те смути но не и да те радва, защото може да се случи на всеки явно в тая държава, я за интернет, я за туризъм.

 19. Anonymous каза:

  Чета и се чудя. Боже, толкова ли е изглупял народа, та се сипе такава агресия в тия постинги. В това ни е проблема, вместо да застанете зад човека на когото са нарушени правата, като типични Българи се опитвате да се саморазправяте с него и да го плюете. А после се чудим защо сме зле? Зле ни е мисленето! Ако всеки застане зад собствените си права и задължения а не бяга от отговорност, ще видите как фирмите ще се научат, че клиента винаги има право и, че клиента не е техен враг, а той им плаща заплатите в края на краищата.Както и да е – явно ви е по-лесно да се плюете помежду си, но знайте,това няма да промени нещата. Нито фирмите ще станат по-добри, нито услугите, нито вие, напротив.
  Хайде весела Коледа на всички и благодаря за вниманието!

 20. Атанас каза:

  Пътувах с “Ванада” до Дубровник, където посрещнахме новата 2008 година.Организацията беше безупречна, хотела отличен/на фона на смешните пари, които платихме/,храната – без забележки !Радвам се, че не се подведох по глупавата дискусия във форума/малко ми трябваше/ и не се отказах от пътуването. А Дубровник…но това е друга тема !

 21. Borko каза:

  otkachalki palni, prochetoh post-a ot VAnada i suvsem se vtreshtih. vanada, predlagam vi da se registrirate i rabotite niakude drugade, ne ste za tuk i sega

 22. Кети каза:

  Някой пътувал ли е с екскурзия на “Ванада” до Виена, Мюнхен, Женева и Париж и т.н.? Имам желание да ходя на тази екскурзия, но мнението за туристическа компания “Ванада” малко ме смути.

 23. Darina каза:

  Здравейте, Кети. След случая през 2007г. въобще не съм чувала за Ванада, нито имала желание да пътувам с тях 🙂 Съветвам те да избереш някоя известна голяма тур. агенция, компромис с цената не прави. Другият вариант е, както ние правим, сами си организирайте екскурзията. Полетите са евтини, има толкова много сайтове за хостели и апартаменти, резервирате и обикаляте, взимате кола под наем и воала :)))

  Успех :))

 24. ТУРИСТ каза:

  Здравейте на всички , пиша защото бях наскоро на ексурзия с туристическа агенция ВЕНАДА. Доста се вълнувах и когато дойде време за тръгване установих че автобуса беше просто нечовешки .На половината път заваля дъжд след което един от пътниците тотално си му капеше на главата.Организация чудна .Климатик незнам дали имаше но през целия път беше зверска жега.Най смайващото беше когато екскурзоводката насред магистралата в Гърция спря автобуса и когато попитахме защо се спира тук и къде може да се използва тоалетна тя рече :
  – Спасявайте се !!!
  Смях!!!!

  Доста разочаровани хора имаше и аз лично не бих препоръчал на никой да използва техните услуги , както и аз няма да се възползвам от тях вече!

 25. Стойчо каза:

  И защо не чете сайта ПРЕДИ екскурзията си?

 26. Todorov каза:

  Ако някой иска да пътува до Париж с фирма Ванада, по-добре да се откаже. През 2011 г. бяхме на екскурзия по този маршрут и сме много, много разочаровани. В Париж хотелът беше не хотел, а някакво общежитие, току-що приспособено за нещо като долнопробен хотел. Стаичката беше миниатюрна. Такива протрити и скъсани одеала не бях виждала! Нямаше никакъв гардероб, а четири-пет закачалки, висящи от едно телено приспособление на стената! Банята-тоалетна представляваше някаква пластмасова кабинка, която се клатеше непрекъснато и просто не можеш да се обърнеш! Когато се опитахме да се оплачем от условията екскурзоводът Красимир (не запомних фамилия) вместо да ни успокои с някакви утешителни думи като\”за толкова пари…\”, най-арогантно се разкрещя и започна да се подиграва с думите ни. По-късно разбрахме, че са ставали скандали и друг път, викали са хора от посолството и журналисти. След скандала с екскурзовода, отидох до рецепцията и разпитах доста подробно администраторката. Тя ми каза, че хотелът \”Premiere Classe\” дори не бил една звезда, а съвсем скоро били направили някои преобразувания, за да им дадат категория една звезда. Възможно е някаква друга част на хотела да е една звезда, но това няма значение. В договора, който сме сключили с фирма \”Ванада\” пише хотели две/три звезди!!! Екскурзоводът Красимир заяви най-арогантно, че категорията отговаряла на три звезди в България!!! Все едно сме от село и нямаме понятие от хотели! Така че, фирма \”Ванада\” и по-специално екскурзоводът Красимир могат да впечатлят само по-непретенциозни туристи. Толкова неприятен човек, въпреки всичките му знания за забележителностите по маршрута. Имайте предвид това преди да заминете за Париж.

 27. Марти каза:

  Здравейте на всички,

  на 1-ви Май 2014 г. пътувах с Ванада Турс по програмата им -Обиколен тур на Адриатика .
  Въпреки лошото време и непрестанния дъжд , организацията беше на много високо ниво.
  Хотелите , които бяха избрани по маршрута отговаряха на стандартите ,които бяха обявили.
  Отношението на нашата водачка към нас беше професионално и точно.
  По програмата всичко вървеше по план. Имаше хора , които се оплакваха от местните екскурзоводи , тъй като те разказваха на хърватски, но честно казано им се разбираше всичко ,ако човек се заслуша.
  Като цяло съм много доволна . Прочетох и негативните мнения , но аз и моят приятел смятаме ,че Ванада Турс е една от малкото добри агенции в България.

 28. Стойчо каза:

  А пътепис няма ли да пратиш? 🙂

 29. kiki каза:

  Ние с мъжа си пък сме МНОГО ДОВОЛНИ от екипа на Ванада с който пътувахме до Дубровник.
  Всичко беше на ниво – хотели, изхранване, водачката готина бабетка , която ни заливаше постоянно с информация, .. всичко беше ток и жица 🙂

  Много смотан форум! Майко мила, с кво се занимава тин

 30. Стойчо каза:

  Браво 🙂 Аз не пиша по смотани форуми, и на тебе не препоръчвам

 31. EE каза:

  Аз съм пътувала с Ванада. Не могат да ме обвинят

 32. EE каза:

  Аз съм пътувала до Дубровник с Ванада.

  И НЕ СЪМ ДОВОЛНА!!!

  Няма как да ме обвини госпожата, че съм била настроена предварително, просто защото съм го преживяла лично.
  Даже за всички неуредици имам и снимков материал.
  Абе изобщо развали ни цялото преживяване от хубавото място.
  Не бих препоръчала на никого тази агенция. Както не съм и препоръчвала, а на всички съм разказала за всички лъжи, които се разминаваха спрямо офертата.

 33. cvete35 каза:

  Чета колко много се плюе агенцията, а не виждам защо. Жалко, че по форуите мнозинството, което пише, е от оплакващите се. Така хората, които искат да отидат на екскурзия с Ванада, не могат преценят реално на ниво ли е фирмата или не.

  Наскоро се прибрахме от екскурзия до Дубровник. Многа да кажа, че аз и моето семейство сме много доволни. Екскурзоводката беше много готина и отзивчива, хотелите бяха на ниво, стаите – удобни. Не мога да се оплача от нищо. Прекарахме си чудесно празника.

  Дали бих отишла пак с Ванада – определено. Хайде приятен ден ви пожелавам 🙂

 34. Валентина Караманова каза:

  Скоро бях на екскурзия с Ванада турски в Дубровник.Договорът подписах с агенция Висталис в гр.Пловдив,а самата екскурзия бе осъществена от Ванада турс София.Тези две агенции не постъпиха коректно с мен.Програмата бе 6 нощувки в Дубровник 1 в Сараево.Но тя не бе изпълнена.Когато пристигнахме в Дубровник тя се оказа съвсем друга.Два дни в Дубровник,а останалите 5 ни закараха в супер тъп курорт Неум,който се намира в Босна и Херцеговина.Бях шокирана,когато преминахме границата.Това тяхно своеволие спрям самата екскурзия трябваше да ми бъде съобщено още в България.Явно на шефката от агенция Ванада и бе по удобно да ни вземе от курорт Неум,защото тя самата бе на остров Брач в Хърватска отколкото да се спусне до Дубровник.Ужасна организация.А да не описвам самия курорт,в който ни закараха,който има една главна улица и дори няма плаж.Просто беше тъпо.Самата екскурзия в Дубровник протече много бързо и в Черна гора,която посетих ме нямаше време да разгледа ме градовете.Трябваше
  да чакаме шофьора на автобуса един час след уречения час,в който трябваше да се приберем в хотела.През това изгубено време можеше да се разгледа град Будва.Нямам повече думи,с които да опиша разочарованието си от тази екскурзия.Гледат си само техния бизнес,а не се съобразяват с желанието на клиентите.Никога повече няма да пътувам с тези некоректни и измамни агенции.С най-голямо удоволствие препоръчвам друж две агенции,с които съм била на екскурзии и всичко е преминало по план и перфектно-Д@@@@ тур гр.Пловдив и Д@@@ тур гр.Стара Загора.

 35. Стойчо каза:

  Последното можеш да го кажеш, само ако пратиш разказ, затова малко ще им скрия имената

 36. Валентина Караманова каза:

  Няма да пиша разкази,а само искам да кажа че тези агенции се отнасят коректно към клиентите си и не променят програмата, която си подписал в договора,както Ванада и В@@@@@@. Била съм с Д@@@@ тур и Д@@@ тур в Дубай,Гърция и други екскурзии и всичко е преминало точно и ясно по програма,а не са ме пращали в тъп курорт , в който не съм желала да бъда,както направиха Ванада и Висталис. Нямаш никакво право да закриваш имената на тези агенции.

 37. Стойчо каза:

  Само заради последното изречение ще го направя – без разказ няма споменаване на фирма, особено, когато нстоящата тема се отнася за съвсем друга фирма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.