На път за Ню Мексико (през Колорадо, САЩ)
Диди ще ни разкаже за пътуването си из вътрешността на Америка. Приятно четене:
Grand Sand Dunes На път за Ню Мексико
Коледа
Речено сторено.
Където и да отидем в Колорадо все ще е хубаво.
Дори и само колата да си караш пак е хубаво, наоколо се виждат само планини. Бях малко скептично настроена към Големите Пясъчни Дюни Колко големи могат да бъдат, щом са в средата на планината? И до последно си мислех че са някакви три купчини с пясък. Караме, караме, само планини никакви дюни. Докато в един момент те просто се появиха. Огромни пясъци като пустиня, заобиколени от всички страни от планини. Ако не знаеш, че са там никога няма и да предположиш, че ги има.
Макар да прилича на пустиня, си беше доста студено. И ветровете постоянно си духат и променят формата и местоположението на дюните.
Има си върхове, те си имат имена, но се съмнявам че тези върхове всеки ден имат едно и също местоположение.
Образуват се перфектни ръбчета. И много точни браздички като по морско дъно
Както може да се предположи няма никаква растителност освен някоя-друга трънка.
А от другата страна на пътя си е планина и си има растителност колкото искаш.
Мислех си, че като нищо ще качим най-високият връх, но се оказа, че по пясък се ходи много трудно и е адски уморително. Ти катериш нагоре, той се свлича (заедно с теб) надолу.
А това са единствените 2 човечета, които са решили на Коледа да се катерят по дюните, намахат ви:)
Преди да тръгнем направих страхотна снимка, една от любимите ми.
И продължихме към Ню Мексико, щата, за който мислех, че е краят на света, а ме изненада много приятно.
Снимки: авторът
Страхотна статия