Нарден, Холандия
Днес Дениз отново ще ни води до Холандия. Този път това ще бъде градчето Нарден,
Приятно четене:
Нарден, Холандия
Naarden
И така, дойде Събота от втората ми седмица с курса и имахме организирано пътуване до Наарден . Това е някакво историческо градче, много подредено и красиво. Една от лекторките г-жа Дайкстра беше от Нарден и тя ни беше гид.
Наарден е ограден от вода и стена и е бил добре охраняван град на времето.

Наарден-ето как изглежда отгоре

Наарден, Холандия

Трупата/Амерсфоорт гейт на входа на Наарден
Посетихме музей мисля, че Фестинг се наричаше, който се намира в част от самата стена.

Vesting Museum

пособие за отчитане на качеството на барута

тоалетна, Vesting Museum
След музея посетихме
Grote Kerk, St. Annastraat 5, 1411 PE Naarden, Нидерландия
„голямата църква” Grote Kerk
в която имаше изложение на World Press Photo. Църквата беше наистина впечатляваща.

Grote Kerk

Grote Kerk (Голямата черква)

Grote Kerk (Голямата черква)

World Press Photo

познахте ли ги

World Press Photo
Забравих да спомена, че в Наарден навремето е идвал и Ян Комениус и е правил нещо…: )
И имаше негов паметник до църквата.

Ян Комениус
След разходката до тези места, се отбихме в една малка, но много готина кръчмичка. И пихме много хубава белгийска бира La Chouffe, която препоръчвам горещо.

кръчмичката
След почерпката отидохме да хапнем у г-жа Дайкстра. Запознахме се със семейството й хапнахме обилно, и след това съпругът й на два курса ни извози до жп гарата откъдето хванахме влака за Алмере.Между другото много е удобно да се пътува с влак в Холандия, влаковете са доста хубави и бързи. И точни!
Още малко снимки от Наарден.

и аз ще боядисам моето, в стил Ван Гог : )

ако не почистете след кучето си глобата е 50 евро

общината в Наарден