Уикенд в Солун

Гърция, Солун

С една дума : беше много хубаво! Ходихме на Св.Димитър и в събота и неделя ( в неделя – на литургията, водеше я митрполита на Солун), качихме се на стената (фантастична гледка!) и слязохме пеша до Бялата кула. Това го обиколихме още в събота и по този повод бяхме умрели от умора, когато се п!рибрахме в хотела. Хотелът (Люксембург) си беше точно какъвто трябва: чисто, работещ климатик (абсолютно необходим е), добра закуска. Девойките на рецепцията бяха учтиви, че даже и ми обясниха къде мога да паркирам колата. Съществен плюс на хотела е местоположението му – в центъра и най-много на 50м от морето и улицата са кафенетата. Минус му е трудното паркиране, т.к. няма собствен паркинг, но както вече споменах, рецепционистката ме упъти. Друг минус би могъл да бъде (но и плюс), на едната улица (хотелът е ъглов) има доволно шумна таверна – жесток купон става. Дограмата е добра и при затворен прозорец и работещ климатик няма никакъв проблем. Между другото картата на града, която беше с ваучера върши много добра работа. Това, което не успяхме да направим е да влезем в кулата – имаше стачка на персонала в неделя )))), но това ше го направим следващия път (ще има обезателно следващ път) Естествено пихме кафе на крайбрежната улица и изобщо следвах съветите на една позната, много пъти пътувала до солун ) На границата нямаше никакви проблеми, даже не ми искаха ваучера.

Ние ходихме неорганизирано, т.е. не с екскурзия а с нашата кола. Хотела си го взехме от София – ваучерите ги купихме от фирма Калини (нямат сайт, но може да ги намериш през google – адрес и телефон имат публикуван). Иначе много фирми продават хотели в Гърция. Цената за двойна стая за х-л Люксембург тогава (края на май 2003) беше под 100 евро (не помня дали 98 или 95 евро), като закуската беше включена. Друг разход би бил зелената карта за колата – тогава имах валидна и специално за пътуването до Солун не бях купувал. Иначе бензинът в Гърция беше десетина стотинки по-скъп от българския. Друг път съм пътувал организирано с група в чужбина – може да излезе по-евтино (но не в пъти), но и чувството за независмост го няма.

Това е най-най-първия ми опит за пътепис – вижте и следващите, просто кликнете върху най-горната част на страницата, там където пише “Пътуване до…” и ще видите и следващите, които са и по-добре написани, и има други страни

Please follow and like us:
   Изпрати пътеписа като PDF   

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.