За жените-пуми и секс-туризмa (Тунис)

Таня, обикновено ни води из съседните страни, но днес е решила да ни напише дописка за секс-туризма в Тунис. Информацията е полезна и интересна * и все пак се чудя, дали да не сложа една голяма осемнайсетица 

Забранено за малолетни и непълнолетни

Приятно четене:

За жените-пуми и секс-туризмa в Тунис

Секс – туризъм

Кои са жените пуми Тунис като известна дестинация за секс-туризъм на зрели жени, които на български наричаме „стари чанти“, беше една от темите на известното магазинно предаване „Специална анкета“ „ENQUETE EXCLUSIVE“ на френския канал M6 през януари. Признавам си научих нещо ново за тази интересна страна, а също и за жените-пуми, които ясно афишират своята сексуалност и освободеност.
Тези сексуални хищници на английски и френски се назовават cougars. Думата cougar буквално означава пума, пантера, а на жаргон – 40+ годишна жена, която ходи на лов за млади мъже из нощните клубове** Това е масов спорт в САЩ. 1/3 от жените в САЩ от 40 до 60 години ходят с два пъти по-млади мъже, там даже има конкурс Miss Cougar, татуировки с пума. Този жаргон е свързан с марката автомобил Ford Cougar от 1967 година, модел, който може да измине хиляди мили, но който е добре разработен и на който може да се разчита за дълъг път. Терминът идва от хълма на Холивуд, където кипи трескав живот. Богати американки живеят точно на хълма и слизат на лов за младо 20 – 25-годишно “агнешко”. Това са млади сервитьори, бармани, актьори, бедстващи музиканти и студенти или просто младежи, които искат да бъдат почерпени от дамите, а защо не и да се позабавляват в луксозните им къщи.
Физически те са привлекателни, в тази категория са Джоан Колинс, Деми Мур, Шарън Стоун и, разбира се, Мадона. Някои имат постоянна връзка с мускулести 25-годишни младоци.
Има и по-възрастни жени-пантери: французойките, които наближават 70-ия си рожден ден, предпочитат за секс-туризъм курортите на тропиците. Според репортажа по M6 ловът на пумите-французойки е цяла индустрия в страни като Доминиканската република и Тунис. Тези жени са самотни, но те не искат да имат връзки с мъже на тяхната възраст, първо, защото повечето са заети, и най-вече, защото мъжете от тяхното поколение са с шкембета и плешиви. Секс-туризмът не е проста размяна на секс срещу пари. Повечето възрастни жени търсят любов. Мъжете, т. нар. „агнешко“, рядко афишират, че проституират, макар че живеят от щедростта на своите западни любовници.

Chedli Kallela, Tunis, Tunisia

Като жиголо допълват доходите си мнозина млади мъже в Тунис,

двуезична страна, в която освен арабският официален език е френският. Малката средиземноморска страна има фантастични плажове и курорти: Хамамет, Набьол, Сус, пристанището Ел Кантауи, екзотичния остров Джерба, артистичното село Сиди Бу Саид с наргилджийницата на върха на хълма, където известният арабски поет е съзерцавал морето…. Дюни, безкрайни плажове с бял пясък, жежко слънце, изумруденото море върви с още нещо, което се предлага на всяка крачка – мъжете жиголо. Това не е тяхната основна професия. Повечето младоци работят в сферата на туристическите услуги като бодигардове, сервитьори, пикола, а същевременно практикуващи за тръпката и най-вече за скъпи подаръци и виза за Франция изкуството на съблазняването на възрастни френски пуми. Това е цяла една паралелна икономика, в която участва не само тунизийският жиголо, но и цялата му фамилия.
Тези отношения обаче често могат да завършат зле за жените-пуми. В Тунис има доста случаи на „ужилване“. Френският канал проследи историята на 67-годишната Майва от Париж, майка на три деца, която горчиво съжалява за изгубената си любов в Тунис. Тунизиецът Мохамед, 30 години по-млад от нея, я съблазнява, тя започва да плаща като луда огромни сметки за какви ли не подаръци. „Обичам те лудо, извинявай за закъснението…. Обещават да ти дам цялата радост и любов, която заслужаваш“, чете пред М6 писмо от своя млад възлюбен Майва. Тя се готви за сватба, но женихът никога не идва, умира в катастрофа. Майва е съкрушена, даже отива на гроба му в Тунис, роднините на Мохамед я успокояват.
Всичко това се оказва фалшиво. Този вид дребен семеен бизнес продължава, защото друг млад мъж от фамилията утешава Майва. Заради него тя тегли кредит от 20 хил. евро, за да започнат съвместен бизнес. Купува две коли, които да дават под наем.
Майва така и не вижда колите. Но по интернет с нея се свързва Астрид, 44-годишна жена, която ражда бебе от същия този Мохамед. Тя също плаща сметките му в Тунис и то няколко седмици, след като фамилията му разиграва театралната смърт пред Майва.
Кани Мохамед в Париж, а там чаровният принц се превръща в жаба. Астрид разбира, че е била „ужилена“.
Астрид основава организация за превенция на случаи на емоционална ужилване от тунизийски мъже. Пред M6 тя коментира, че туристическите агенции рекламират само едната страна на Тунис, а нейната организация показва капаните, които дебнат жените в тази екзотична страна.Част от репортажите на сайта на М6 http://www.m6.fr/emission-enquete_exclusive/

 

Автор: Таня Мангалакова

 

Снимки: авторът

 

 

* Единственото, което не ми харесва е, че пак мъжете са виновни 😉 – бел.Ст.

**  В България дават филм по Фокс Лайф – Cougar town, преведен като „Агнешко“ – бел.автора

 

Други разкази, свързани със Сватба – на картата:


Сватба

 

Please follow and like us:
   Изпрати пътеписа като PDF   

Може да харесате още...

32 Отговори

 1. Stela каза:

  “мъжете са виновни”
  Стойчо, това пък къде го прочете?
  Именно въпросните жени са посочени като проактивната страна… или аз нещо не съм схванала определението за “жени-пуми” 🙂 Ако се емна с романтичната иначе идея/нужда да бера рози, би трябвало да съм наясно с риска да се убода; както и с този- ама толкова да ми се искат рози, че да сбъркам с роза някакъв вид екзотичен цъфтящ трънак.

  Извън горните “общи приказки”- малко личен опит от командировки в Тунис, включително разтегнати до ваканция такива.
  ОК, местните мъже “подкачат” туристките като “добър ден”- дори само при минаване покрай тях. И- да, опитват се да те спрат и да поведат разговор, бързо сменяйки френски, тунизийски английски, тунизийски руски и (незнамкакъв) немски. И- да- еднократно игнориране рядко върши работа. Учтив отказ също е неособено надежден- къде поради незнаене в достатъчност на езика (твърдя го за руския и английския само), къде поради т.нар. културни различия (нещо, което “европейски мъж” неминуемо ще схване като категоричен отказ и ще ме обяви за кауза пердута, местните обикновено приемат като “даване на аванси”).

  Но местните не са никак глупави и ако се сблъскат с просто спокойно и упорито игнориране (желателно- без никаква словесна или жестомимична реакция), своевременно зарязват безперспективните “случаи”.

  Признавам, че -докато налучкам ефикасната реакция- неведнъж сглупявах с тази на “учтивия отказ”. Благодарение на това имах възможност да чуя поне част от репертоара по съблазняване, който е откровено комичен и трябва мнооого да си затвориш очите, за да вземеш насериозно идеята, че ей тъй на си събудил такива мощни чувства у 20-25г на вид младеж- дори и ако си под 40-те и “годините не ти личат ама хич… ” 🙂 А като чуеш аналогичен репертоар от 2(+) различни източника…
  ~~~
  Била съм свидетел на ситуации, индикиращи евентуално развитие подобно на описаното в статията. Поне което съм виждала, поне отстрани, поне на този етап, никак не приличаше на “апетитен измамник омайва невинна жертва”
  (“апетитен” въобще няма да коментирам)
  ~~~
  Измамата си е измама и нищо от горното няма за цел да толерира описаните от автора практики, нито е опит да се приписва вина. В нещо, в което участва повече от 1 човек, резултатът е общо дело.
  Работейки с местни преводачи, съм била (допускала съм да бъда) обект на неособено етични практики. Което научих покрай това е, че “културни различия” има и относно нашето и тяхното разбиране за “измама” и “лъжа”, както и силата и повсеместната приложимост на принципа “целта оправдава средствата”, особено ако целта е дадена печалба да остане в рамките на семейството (“незаменима престация” е нещото, чийто смисъл и резонност до момента така и не съм успяла да обясня 🙂

  Таня, надявам се да е ясно, че горното са произволни “мисли на клавиш”, породени от, но не насочени към статията. Ако според теб са неуместни, нека да знам- ще помоля Стойчо да ги изтрие. Не държа на тях… А публикуването на твоя текст съвпада с рождения ден (според ФБ-а) на именно този ми преводач, с част от чиято фамилия по неизбежност и в съответствие с правилото “печалбата- в семейството” се запознах (дотук- 1 втори братовчед, 3 братовчеди, 1 братовчедка, съпругата, двете деца- с и без шарка, майката, тъщата)

 2. iaia каза:

  Ха-ха-ха, голям майтап!
  Да ви светна, че същото едно към едно го има и в Турция. В прекрасния егейско-средиземноморски район! Дами, имайте го предвид!
  Аз лично имам подобен случай в Мармарис не много отдавна. Само че поради незнание и недопускане на вероятността за такива практики, прецаках без да искам един млад турчин. Всъщност, окончателното му “прецакване” стана, когато се светнах, че е жиголо. Признавам – съвсем тенденциозно го направих. Хубаво де, може и да е някаква професия, но драги ми мъже, аз съм малко “турчин” по отношение на вас. Или сте Мъже, или – къш!
  Т.е. уважавам мъжете, но ония, дето се мислят или правят на такива, с една дума излагат ви джендъра… е, айде да не оцапам хубавото бяло поле тук, да взема да млъкна 😉
  Колкото да дамите от материала по-горе – бих казала: Не е луд, който яде баницата, луд е, който му я дава. Те т’ва е! 🙂

 3. Стойчо каза:

  Не съм попадал още жиголо/а в Турция 😉

 4. Stela каза:

  оплакване, Стойчо? 😉

 5. Стойчо каза:

  Хвалба? 😉

 6. Стойчо каза:

  Майтапа настрана, но забелязвате ли, че за жените е по-лесно в мохамедански, а за мъжете е по-лесно в будистки страни? (не ме карайте да обяснявам смисъла на думата „по-лесно“, сещате с екакво имам предвид)

 7. Vlaamsbrabander каза:

  Ъъъъ… то шефе, бира няма, ти за жигола се оплакваш…. 🙂

 8. temp1e каза:

  W tunis e pylno s publichni domowe i sa napylno zakonni (minawat prez zadylzhitelen medicinski kontrol i si plashtat danycite), taka che ne wizhdam zashto za myzhete da e trudno tam

 9. Стойчо каза:

  За бирата се оплаквам и то сериозно, другото ми е trans p@nis 😉

 10. Стойчо каза:

  Temp1e, а в Пакистан съвсем официално има „брак за една нощ“ – щото са правоверни и е забранено с чужда жена. Пък така с този брак не се води чужда 😉

 11. Stela каза:

  Проституцията e незаконна в Тунис

 12. Мария каза:

  За този вид “туризъм” се пише и говори отдавна. Не знаех само, че жените, които го упражняват се наричат “пуми”, но никога не е късно да научиш нещо ново! Но, кажете, моля, как да наричаме онези млади мъже в България (на възраст между 20 – 23 и най-вече тези между 31 – 34 г., че и повече), които търсят интимни връзки с много, много по – възрастни жени (имам пред вид 25 – 30 г.)? Трудно бих могла да ги нарека “жигола”, тъй като срещу интимна връзка предлагат всякъв вид помощ, включително финансова подкрепа? Явлението съществува, много е тревожно и за мене е трудно обяснимо.

 13. Стойчо каза:

  „кокошчици“? 😉

 14. motiv каза:

  Леле аз не бих казала ,че мъжете са виновни .По скоро жените сме големи патки .Направо смешни патки .Ще ме извините, но дано никога не го докарам до там на 60 да тичам след децата…И любов ?Не пунктирам авторката, но там където играят пари за каква любов става дума.Ако някоя превтасала дама наистина очаква да си купи любов с пари …?!Жалко за нея .За тия които с чиста съвест се забавляват -евала .А ако някоя я ужилят на себе си да се сърди .Щом на тия годинипозволяваш да те лъжат като ученичка…Ми не са виновни мъжете 🙂
  П.П-за всеки случай ще плювна в пазвата си де …

 15. Teodora каза:

  ООО, като имаме предвид вечната романтична нотка, дето разтреперва еднакво и дами, и господа, бих казала няма по-виновни и по-невинни. На мен ми стана интересно географското разпределение, обаче. Далечен Изток е приоритет на мъжете-пуми, а Средиземноморието се пада на женските хищници…

 16. Стойчо каза:

  Да, на мен това също ми направи впечатление – верско-географското разпределение

  Иначе е лесно обяснимо: парите не могат да купят любов, но могат да я наемат. Пък и представете си, че сте изкарали много пари към предпенсионна възраст – помислете, какво ви е струвало това и какво не сте получили от живота междувременно?

  Или сте на 25 години – от какво се нуждаете? Любов си имате, но жилище?

  Би било вулгарно точно по тази тема да кажа „търсенето определя предлагането“, но тама където изчезват религиозно-моралните задръжки се получава

 17. Стойчо каза:

  И все пак да добавя – имам подозрението, че в ЮИ Азия има и религиозно оправдание (т.е.част от вярата е). Не съм сигурен, само го подозирам.

 18. Stela каза:

  Не виждам нищо вулгарно, доколкото всъщност не иде реч за любов.
  “Отношение каквото (помоему) заслужавам; във форма, разпознаваема от мен и приятна/удобна за мен” е масово предпочитания заместител. Това се и продава.

  Не-оповестяването на продажбата като такава е просто съобразяване с критерия “форма, приятна за мен” 😉 Оттук- “ощипаните моми” са толкова ощипани, колкото и моми

 19. Стойчо каза:

  Все едно да изпиеш една бира 😉

 20. Мария каза:

  Който си въобразява, че срещу пари може да получи любов е меко казано голям наивник (независимо от пола, религиозната принадлежност и т. н.) и напълно си заслужава съдбата. Тези “ощипани” жени не са никакви пуми, а най – обикновени патки (както го е споменала по-горе motiv). Напълно съм съгласна с нея!

 21. Стойчо каза:

  Е, сигурно са решили да им направят приятно с това „пуми“ 😉

 22. Teodora каза:

  Стойчо, разсмиваш!

 23. Стойчо каза:

  Защо? Повече от сериозен съм – ако бяха мъже, щяха да ги нарекат „мръсници“, „педофили“, „курвари“ – пък понеже става думи за дами са решили да бъдат деликатни, затова – „пуми“. Нека се чувстват щастливи 😉

  А и стига с тази сериозност – говорим си за вид туризъм, т.е.забавление 😉

 24. Teodora каза:

  не съм твърде съгласна, но ще последвам призива за несериозност и ще избегна дискусия.

 25. Стойчо каза:

  Това вече не го разбрах

 26. Teodora каза:

  Имах предвид, че понятието “пуми” не е въпрос на деликатност, но по-добре да не изпадам в дискусии. Пък и явно късния час си е казал думата.
  Приятна седмица!

 27. Vlaamsbrabander каза:

  И да заключим. Сексът е вятър работа, но не е лошо да те повее от време на време….

 28. Vili каза:

  Vlaamsbrabander, искаш да кажеш “да те облъхне'” 😉

 29. Стойчо каза:

  Само да внимава човек да не настине 😉

 30. Vili каза:

  И да добавя един…хм, виц.. по този повод:

  Градска баня, в женското отделение при курните (коритата, дето се къпят, като се поливат с канчета)
  Седи си една баба, полива се, мие се, наблюдава. Насреща една млада мацка се маже с разни гелове, масажира се с ароматни масла, връцка се пред огледалото, кефи се видимо. Бабата й вика:
  -Момиче, млада си, хубава си, обичаш да се докарваш, да ухаеш на хубаво.. Сигурно мъжете много те харесват?
  Мацето, кокетно:
  -Ами да, така е бабо..
  Бабата пак:
  – Но ти не се поддаваш, нали? Не им “буташ”?
  Мацката, гордо:
  – О, нее, как така? Разбира се, че не им “бутам”!
  Бабата, с въздишка:
  -А как ще съжаляваш после… ееех, как ще съжаляваааш…

 31. Стойчо каза:

  Вили 😀 😀 направи ми деня в буквален превод 😉

 32. az каза:

  то и бая гей туризъм има в Тунис, но за това не чух някой да се оплаква. и още нещо …. много ми е интересно какво ли разправят рускините като се приберат от нашето черноморие 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.