Една къръшка седмица в Германия

Една къръшка седмица в Германия – част 1

От известно време пътувам всяка седмица до Хановер. Всъщност целта ми е едно селце северно от Брауншвайг, дотам обикновено стигам с кола под наем.
Летя всеки понеделник през Мюнхен и се връщам в петък. Последната седмица на февруари трябваше освен това и да бъда 2 дена в района на Мюнхен – и там има едно селце, в което имаме клиенти. Освен това не можех да пътувам със сутрешния самолет за Мюнхен (излита от София в 7:30), защото трябваше да ида до немското посолство с молба за виза, която да ми позволи да влизам и излизам от Германия всяка неограничено през следващите няколко месеца.Е, в понеделник отивам до посолството, подавам документите – как да ви кажа, че не ми ги върнаха, като ми ги върнаха? (едно от нещата трябваше да бъде с легализиран превод на немски). Връщам се в офиса и става ясно, че тази седмица няма да го бъде, защото превода с легализацията ще траят поне една работна седмица и то за да стане до петъка трябваше в понеделник по обед да бъде във фирмата за преводи и легализация. Колежката замина да го предава. Обаче тя също и дава авансите за командировка. Докато тя се върне, стана време да заминавам за късния полет (17:20 от София) – разминахме се и останах без пари

Продължение…


Една къръшка седмица в Германия- част 2

На другата сутрин в 7 часа бях пред фирмата за коли под наем, за да си взема колата и да продължавам нататък. Както споменах, за 7:30 имах среща при клиента, която естествено отпадна.Изненада! Тъй като поръчката за колата е била за вчера, тя вече е анулирана и за този ден всички коли са заети….Наша милост висва като прани гащи на 120 км от мястото където трябва да бъде в този момент (за 9 часа имах следваща среща, а нея вече нямаше как да отменя)Почти падам на колене на мацката от фирмата: спасявай ме!

Какво ли щеше да е светът без свестни хора? Пустиня и нищо повече

Момичето звъня в продължение на 20 минути по шефове и колеги, за да ми намери кола! Обещаха й, че ако ми даде кола, ще й докарат друга за следващия клиент и така се сдобих със средство за придвижване.

Продължение…

Други разкази свързани с Германия – на картата:

Германия

Please follow and like us:
   Изпрати пътеписа като PDF   

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.