Една къръшка седмица в Германия

Една къръшка седмица в Германия – част 1

От известно време пътувам всяка седмица до Хановер. Всъщност целта ми е едно селце северно от Брауншвайг, дотам обикновено стигам с кола под наем.
Летя всеки понеделник през Мюнхен и се връщам в петък. Последната седмица на февруари трябваше освен това и да бъда 2 дена в района на Мюнхен – и там има едно селце, в което имаме клиенти. Освен това не можех да пътувам със сутрешния самолет за Мюнхен (излита от София в 7:30), защото трябваше да ида до немското посолство с молба за виза, която да ми позволи да влизам и излизам от Германия всяка неограничено през следващите няколко месеца.Е, в понеделник отивам до посолството, подавам документите – как да ви кажа, че не ми ги върнаха, като ми ги върнаха? (едно от нещата трябваше да бъде с легализиран превод на немски). Връщам се в офиса и става ясно, че тази седмица няма да го бъде, защото превода с легализацията ще траят поне една работна седмица и то за да стане до петъка трябваше в понеделник по обед да бъде във фирмата за преводи и легализация. Колежката замина да го предава. Обаче тя също и дава авансите за командировка. Докато тя се върне, стана време да заминавам за късния полет (17:20 от София) – разминахме се и останах без пари

Продължение…


Една къръшка седмица в Германия- част 2

На другата сутрин в 7 часа бях пред фирмата за коли под наем, за да си взема колата и да продължавам нататък. Както споменах, за 7:30 имах среща при клиента, която естествено отпадна.Изненада! Тъй като поръчката за колата е била за вчера, тя вече е анулирана и за този ден всички коли са заети….Наша милост висва като прани гащи на 120 км от мястото където трябва да бъде в този момент (за 9 часа имах следваща среща, а нея вече нямаше как да отменя)Почти падам на колене на мацката от фирмата: спасявай ме!

Какво ли щеше да е светът без свестни хора? Пустиня и нищо повече

Момичето звъня в продължение на 20 минути по шефове и колеги, за да ми намери кола! Обещаха й, че ако ми даде кола, ще й докарат друга за следващия клиент и така се сдобих със средство за придвижване.

Продължение…

Други разкази свързани с Германия – на картата:

Германия

Please follow and like us:
   Изпрати пътеписа като PDF   

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.