Нови фунционалности в сайта

Знате, че съм леко консервативен по отношение на външния вид на сайта. Тази седмица сложих обаче малко нови функционалности и махнах някои стари:

1. Сложих нови бутончета за гласуване и споделяне във ФБ и Туитера. Намират се в долната част на разказите при другите бутони за гласуване. Много се радвам, когато „харесвате“ и споделяте нашите пътеписи!

2. Освен във фен-страницата ни във ФБ, вече можете да следите и туитерския ни адрес http://twitter.com/patepis

3. Сложих възможност за абониране за коментарите на всеки разказ. Ако искате да следите развитието на дискусиите – кликайте смело и се абонирайте: всеки нов коментар по темата ще дойде в мейла, който регистрирате

4. Може би най-важното:

– махнах старата навигация с падащото меню по страни и континенти. Прекалено тежка беше и генерираше излишен трафик при отваряне на която и да е част от сайта. Махнах я, за сметка на това

– сложих нова навигация Всички пътеписи Намира се най-горе между Визов режим и Публикувайте разказ. (както и вляво горе на сайдбара)

Новата навигация Всички пътеписи представлява:

– карта на света с маркерчета, които водят до разказите, които са вързани към съответната географска точка

– под картата същите разкази са изредени в списък, разделен отново по георграфски райони (държави, региони, градове) според класификацията на Google Maps

Можете да ползвате както картата, така и списъка – който както му е сгода и му е кеф.

Тази навигация също може да е бавна (все пак генерира списък с всички разкази от сайта) – имайте малко търпение, когато я отваряте за пръв път.

А сега: приятно четене и писане и още по-приятни почивни дни! 🙂


Please follow and like us:
   Изпрати пътеписа като PDF   

Може да харесате още...

3 Отговори

 1. Martin каза:

  Сайта в момента лети спрямо версията с огромната навигация.

 2. Вили каза:

  Стойчо, всичко е о’к, сайта наистина май е малко по-лек, обаче не успях да разбера, ако искам да потърся конкретен автор /Ема, Ренета или бай Миле, да кажем/ как да ги открия?

 3. Стойчо каза:

  @Вили, категориите (вкл.авторите) са достъпни само през някой конкретен разказ – т.е.кликваш горе върху името и получаваш всичките му публикации. Другият вариант е през търсачката (Под избраните категории се намира). За съжаление спъсъюното представяне на категориите направо скапваше скоростта и трафика – затова ги и махнах. Търся някакви идея все пак да ги извадим, но то вероятно ще наподобява голямата карта с маркерите – въпреки, че тя не показва категории, а директно достъпваш конкретните разкази и там кагориите не са категории, а са географксото разделенеи на света, което предалага гогъл мапс.
  Ще помисля по въпроса

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.