Нови фунционалности в сайта

Знате, че съм леко консервативен по отношение на външния вид на сайта. Тази седмица сложих обаче малко нови функционалности и махнах някои стари:

1. Сложих нови бутончета за гласуване и споделяне във ФБ и Туитера. Намират се в долната част на разказите при другите бутони за гласуване. Много се радвам, когато „харесвате“ и споделяте нашите пътеписи!

2. Освен във фен-страницата ни във ФБ, вече можете да следите и туитерския ни адрес http://twitter.com/patepis

3. Сложих възможност за абониране за коментарите на всеки разказ. Ако искате да следите развитието на дискусиите – кликайте смело и се абонирайте: всеки нов коментар по темата ще дойде в мейла, който регистрирате

4. Може би най-важното:

– махнах старата навигация с падащото меню по страни и континенти. Прекалено тежка беше и генерираше излишен трафик при отваряне на която и да е част от сайта. Махнах я, за сметка на това

– сложих нова навигация Всички пътеписи Намира се най-горе между Визов режим и Публикувайте разказ. (както и вляво горе на сайдбара)

Новата навигация Всички пътеписи представлява:

– карта на света с маркерчета, които водят до разказите, които са вързани към съответната географска точка

– под картата същите разкази са изредени в списък, разделен отново по георграфски райони (държави, региони, градове) според класификацията на Google Maps

Можете да ползвате както картата, така и списъка – който както му е сгода и му е кеф.

Тази навигация също може да е бавна (все пак генерира списък с всички разкази от сайта) – имайте малко търпение, когато я отваряте за пръв път.

А сега: приятно четене и писане и още по-приятни почивни дни! 🙂


Please follow and like us:
   Изпрати пътеписа като PDF   

Може да харесате още...

3 Отговори

 1. Martin каза:

  Сайта в момента лети спрямо версията с огромната навигация.

 2. Вили каза:

  Стойчо, всичко е о’к, сайта наистина май е малко по-лек, обаче не успях да разбера, ако искам да потърся конкретен автор /Ема, Ренета или бай Миле, да кажем/ как да ги открия?

 3. Стойчо каза:

  @Вили, категориите (вкл.авторите) са достъпни само през някой конкретен разказ – т.е.кликваш горе върху името и получаваш всичките му публикации. Другият вариант е през търсачката (Под избраните категории се намира). За съжаление спъсъюното представяне на категориите направо скапваше скоростта и трафика – затова ги и махнах. Търся някакви идея все пак да ги извадим, но то вероятно ще наподобява голямата карта с маркерите – въпреки, че тя не показва категории, а директно достъпваш конкретните разкази и там кагориите не са категории, а са географксото разделенеи на света, което предалага гогъл мапс.
  Ще помисля по въпроса

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.