Помощ за WordPress

Нуждая се от малко помощ за WordPress.

Ситуацията е следната: в левия горен край на сайдбара виждате съдържанието на сайта под името Страни и континенти, където можете да разгънете всички категории в сайта (континенти, страни, региони и други). Проблемът ни е, че това прозорче създава прекалено голям трафик (хайде да не казвам колко, че ще ви уплаша, но наистина е много). Използваното разширение е Enhanced categories – сега обаче създава излишно голям трафик.

Искам да го заменя с нещо друго – някакви идеи? Искам да запазя възможността читателите да могат да търсят по категории, както и да се запази възможността за RSS-и по тях.

Хора, помагайте, че не мога да го измисля. WordPress-ът е 2.9.2

Please follow and like us:
   Изпрати пътеписа като PDF   

Може да харесате още...

6 Отговори

 1. Ext каза:

  Това което използваш в момента ти зарежда цялото дърво на директориите всеки път като се зареди страницата и натоварва сървъра и трафика. Пробвай първо да спрещ javascript на това което използваш и виж какво ще стане. Може да използваш и WP-dTree, което не зарежда линковете, които не са активни. Най-добре е обаче ако използваш кеширане на страниците, които не се променят, например с WP Offload или WP Cache. Ако положението е много зле използвай компресия на страницата за браузърите, които я поддържат (това ще разбереш още в началото на връзката и съответно ще подадеш такава страница).

 2. Гонзо каза:

  Цялата драма е от това, че има много категории, които се зареждат винаги. Същия ефект може да се получи, ако вместо да са заредени предварително, под-нивата се зареждат с AJAX. От първи път не намерих такова разширение, но не може да няма, а написването не би било много трудно. Друг вариант е вдясно да се показват само подкатегориите на текущата:

  Първо се показват само основните категории
  Потребителя цъка Европа и вдясно се показват подкатегориите на Европа

  Трети вариант е страница с цялото дърво от категории.

  Въпросът не е специфичен за WordPress, а как да се организира навигацията.

 3. Стойчо каза:

  Да, наистина искам да запазя навигацията – страните и континентите са доста, но поне няма накъде чак толкова да растат (ще се увеличават, но няма да нарастнат двойно или тройно 😉

  Гайлето на навигацията ми е, че ми се иска, когато си в Европа, да виждаш че има и Азия да речем.
  По-рано ползвах друг подобен плъг-ин, но и той зареждаше целия списък при първо кликване на сайта

 4. Гонзо каза:

  Ми според мен тогава с AJAX ще стане най-добре. Ще има малко време между цъкането и показването на списъка, но едва ли ще е много…

 5. Ext каза:

  АЗ пък мисля, че с gzip ще е най-добре и най-безболезненно ще стане. Още повече, че има plugin за целта. То и за AJAX има, но AJAX първия път винаги ще зарежда всичко, а после ще зарежда само промените. За по сигурно използвай AJAX с gzip и ще е супер тънък трансфера. 🙂

 6. Marten каза:

  Здравей Стойче,

  Ще се съглася с “Ext” до някъде. С gzip ще е най-добре, но наистина няма нужда от ajax. Ajax-а понякога може да бъде много дразнещ особено когато е наместен в популярен саит. За пример ще дам facebook. Да, ясно е, че тук няма толкова посещения, но все пак ще бъде дразнещо. В твоя случай, една gzip компресия на ниво php плюс wordpress плъгин за компресиране на JS и CSS ще направят чудеса.
  Ако не забравиш, утре ми напомни да ти обясня по-подробно. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.