Зов за информационна помощ

Хора, в момента съм в чужбина с ограничен достъп до интернет – мога да чета блогове, но не и всички интернет информационни сайтове. И така: чух за гърмежите тази сутрин в София (по телефона, събудиха ме сутринта), и разбрах, че и летището е затворено.
Трябва да се прибирам тази вечер в София и сега не мога да разбера – отворено ли е вече летището или още не?
Пишете инфо-то като коментар тук – преди да тръгна ще погледна пак в блога за коментари

Актуализация (04.07): Благодаря на всички за отзивчивостта! Летището явно е отворено, но „авиокомпанията“, с която летя вече заслужи репликата:
Другия път – само с Луфтханза!:-)
Ще се наложи да се пише пътепис, а бях решил този път да се скатая;-)

За да не стане грешка в тълкуването – съжалявам, че не летя с Лухтханза, а с тези …биииип…

Please follow and like us:
   Изпрати пътеписа като PDF   

Може да харесате още...

22 Отговори

 1. gregory каза:

  Аз днес изпращах хора на летището. Официално пристигащите кацаха в Пловдив, а излитащи нямаше. Първоначално беше обявено, че летището е затворено до 14:30, после го удължиха до 15:30, но моите хора ми се обадиха, че уж ще летят по-късно вечерта. Само че току що (15:15) имаше трус и гръм, така че не е ясно какво ще става. Stay tuned!

 2. gregory каза:

  Току що удължиха закритието на летището до 17:30.

 3. velqn каза:

  Достъпваш ли страницата на летището – http://www.sofia-airport.bg/ – там има актуална информация за полетите (анулирани, изместени и т.н.).

 4. marillion каза:

  03 юли 2008 | 16:06 | Агенция “Фокус”

  София. Приключи огледът на летателното поле на летище София, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта. Летището и ДП „РВД” са в готовност да го открият за полети. Очаква се писмено потвърждение от кризисния щаб на Министерството на отбраната, че създалата се критична обстановка не представлява опасност за въздухоплаването.

 5. velqn каза:

  Засега не е ясно кога ще бъдат възобновени полетите на Летище София, научи Investor.bg.

  Аеропортът, който беше затворен след взривовете в Челопечене, трябваше да поднови работата си първоначално в 9.30, след това в 14.30, а впоследствие – 15.30.

  по последни данни

 6. bna каза:

  По последни данни на фокус е взето решение летището да бъде отворено.
  Леко и безварийно пътуване!

 7. Анонимен каза:

  Добре завърнал се, Стойчо 🙂

  И аз кацнах успешно снощи, с [и аз съм Бииииииииииийп]
  Апропо, докато висях на родното летище на моите Бииийп, въпросното летище ми направи интервю как намирам въпросното летище, та съм благодарна, че и този път disrespectful личността ми не бе задържана за внедряване на поне малко респект. Даже мисля, че бързаха да ме разкарат и се чудя дали да не припиша на себе си нетрадиционно краткото закъснение от само час на Бииийп

  Дни по-рано от UK офиса ми писаха, че за България било обявено ниво на риск 3 поради случката. Интересно ще ми е да проследя кога ще го обявят за нормално “откъм отвънка”.

  Чакам пътеписа… иначе аз моя (мойте)… ъъъ, таквоз… ще взема да ги пращам с Луфтханза, току стигнали по-бързо 😉

 8. Stela каза:

  горното съм Стела

 9. Анонимен каза:

  да уточня, че иначе изглежда много важно… пък не е

  Въпросното интервю беше за статистически цели и аз бях само една от многото интервюирани. Никакви VІР-работи 🙂

 10. Djgeorgie каза:

  Здравейте хора, може ли и аз да попитам нещо в подобна връзка:
  Може ли да ми препоръчате авиокомпания за полети до Англия? Ще уча в Лондон и Септември трябва да заминавам за там, обаче нямам ни най-малка представа с коя компания да летя? За сега съм се спрял на British Airways, но ако имате по-добри предложения, ще се радвам да ги чуя
  Благодаря.!

 11. Стойчо каза:

  Ако разчиташ на точни часове и спазване на разписание – British Airways. Ако това не е от голямо значение и можеш да поемеш риска от забавяне няколко дена – пробвай с low cost
  Ако искаш наистина точно пристигане – Lufthansa:-)

 12. Djgeorgie каза:

  Стойчо, благодаря за инфото, обаче Lufthansa много солено бе братче! Аз искам до Лондон, не до Ню Йорк да летя, цените са направо… нямам думи. 🙂

 13. Стойчо каза:

  Е, аз все пак казах – „Ако искаш наистина точно пристигане “:-)
  Пробвай с WizzAir – чувам нелоши отзиви за тях, само имай пред вид, че транспортът от летището до града може да ти струва колкото самия самолетен билет (по думите на една колежка) – толкова може да е евтин самолетния билет. Лично аз нямам опит с low cost, но таман ще разкажеш, като стигнеш:-)

 14. Анонимен каза:

  Стойчо, сто пъти опитвам да оставя коментар тука и пак се дъни нещо

 15. Анонимен каза:

  Wizz кацат на Luton, затова
  Има линия на метрото, минаваща през летищата, миналата година мисля и през Лутън минахме, но тази година (юни) не обърнах внимание
  За съжаление нямам опит с Уиз, респективно с действителния начин да се транспортираш от Лутън до където и да е в Лондон.
  От летищата на Лондон “познавам” само Хийтроу и Гатуик и съм летяла само с БГ Еър и с прекачване през Мюнхен (май с Луфтханза). Трето летене до Лондон бе с Baltic Airlines, също директно, но не те касае, понеже тръгването е от Вилнюс.

  Защо не опиташ с нашите авиолинии?- не беше никак зле с БГ Еър, а сега на сайта им намирам това http://www.air.bg/en/promotions/&id=115 (провери летищните такси, вероятно не са включени)
  Ето и графика http://www.air.bg/en/schedule&pid=2&id=2
  Ще ти трябва и това http://www.tfl.gov.uk/modalpages/2625.aspx
  Hard copies ще намериш на летищата и в самото метро. В началото си вземи няколко, имай винаги у себе си химикалка и си драскай маршрутите. Във вагоните сядай там, където можеш въпреки тълпата да следиш светлинните индикации за текуща станция и картата на линията, по която се движиш, за да слезеш където е нужно. Аз не проявих предвидливост да имам винаги у себе си карта и нещо за писане; комбинирано с късогледството ми (макар и слабо), това ми изгуби доста време и излишни умствени (?!?) усилия
  Повярвай, ненавиждам метро, градски (и извънградски) автобуси и влакове… Но такси от Хийтроу до (грубо казано) центъра ми коства към 80-90 лири, което би било приемливо, стига да не пристигнах за време, тройно спрямо това, за което бих се придвижила с метрото.

  Ами това е… Look right, mind your gap и may all the best luck is with you 🙂
  Стела
  P.S. Не чадър!- вземи си дъждобран- тоя мръсник вали хоризонтално понякога …
  P.S. Стойчо, ми сега след моята намеса освен и това да попреместиш оттука … 😉

 16. Стойчо каза:

  Стела, системата разпозна поста ти като спам – но сега вече се вижда:-) (спамът е заради линковете, които си сложила – когато са повечко коментарът бива маркиран като спам и се налага да го одобрявам ръчно:-)

 17. Stela каза:

  Благорадя ти 🙂
  Сега и публично обещавам, че повече нема да ти причинявам ръчен труд 🙂

  Усмивки
  П.П. Умствения труд следва ли да се класифицира като “ръчен”?
  П.П.-2 Аз куту ти казвам да отвориш “Хайд парк” … 😉

 18. Stela каза:

  Системата е невъзпитана- говори ми на “ти”, без да ми е представена официално и без да е поискала позволение! (казва “Не можеШ да оставяш ….” и т.н.)

  Сериозно- Благорадя ти
  Сега и публично обещавам, че повече нема да ти причинявам ръчен труд 🙂

  Усмивки
  П.П. Умствения труд следва ли да се класифицира като “ръчен”?
  П.П.-2 Аз куту ти казвам да отвориш “Хайд парк”

 19. Stela каза:

  … не е по темата, но не се сетих за по-подходящ сайт и тема, където да питам

  За да е ясен въпроса, се налага да понапиша първо какво имам предвид…
  Нещо се посрутил “половината покрив на летището” по думите на летищен служител вчера, с когото сестра ми говорила след кацането си. Не й станало ясно откога е така, та звънна да се увери, че -ако е станало като съм била там- съм изпълзяла успешно.
  Аз кацнах онзи ден след полунощ, но бях след над 12 часа прекарани в летене и престои и -дори и да е имало такова нещо- едва ли бих забелязала
  Търсих из нет-новините и не открих нищо по въпроса
  По телевизията не знам дали са споменали нещо- след тенденционното ми незачитане на тази кутия, тя наскоро тихом сдаде богу дух…

  Някакво инфо дали/как/докога споменатото “срутване на покрива” ще се отрази на полетите?

 20. Стойчо каза:

  Хехехе, радвам се , че този ти се е сторил най-подходящия сайт 🙂
  Иначе, спокойно – паднала е някаква ламарина от покрива (козирката откъм такситата) преди няколко седмици – нито засяга полетите, нито нищо – летят нормално. Нито засяга таскитата – подозирам, че човек, ако не знае – изобщо няма да забележи. Не вярвай на БГ журналисти 🙂
  Оттогава два пъти съм летял до Прага – всичко си е ОК

 21. Stela каза:

  знам си, че сме по драматичното представяне на нещата- минимумът разтягане е на принципа “мухата- слон”, затова и закавичках “срутване на покрива”

  И е затова като един резонен скептик си разпитвам безсрамно… Няма смисъл да влизам в детайли и да си признавам, че и да бях намерила медийно инфо, пак щях да си питам (негледането на ТВ е показателно колко се осланям на такова инфо)

  От думите ти за Прага излиза, че или си избръмчал към и от Прага вчера, или ламаринката си е липсвала дори и при мойте отлитания-кацания (последно се приземих на 19.12)

  Благодаря 🙂 Вече знам, че съм недоглеж и пълен безхаберник към значими социални събития като пропадане на покриви и ламаринки. На такиви каски не им требват

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.