Archive for юни 15th, 2010

юни 15 2010

Eсенна разходка във Венеция (2)

Днес продължаваме с есенната разходка на Емилия из Венеция. В началото стигнахме с едно корабче до града, а днес ще продължим по каналите на Венеция. Приятно четене:

Eсенна разходка във Венеция

част втора

А сега малко да се  разходим по вътрешните улички-канали на Венеция. За да се наеме гондола за едночасова разходка,  цената е 90 евро за „мълчалива” разходка. В случай че си поръчате екстри, например гондолиерът да ви пее, докато лодката се носи плъзга по водата, цената подскача до не знам  на колко си евро, но поне с още 50%. От нашата група от 40 туристи, всички се извъдихме „възторжени пешеходци“.

Venecia_html_m47ed567b

Придвижване по улиците, без настилка, а само с вода. През това време на годината от водата не се усеща онзи мирис, за който всички говорят.

Гондолите се наемаха най-често от японски туристи, които весело ни махаха, като на стари познати, когато гондолите наближаваха мостчетата, от които в качеството си на върли пешеходци ги наблюдавахме  и снимахме.

Venecia_html_m1bcc1d2f

Японци ни махат дружелюбно за поздрав

И чак днес, като се загледах в тази снимка, двамата седнали в дясната страна на всяка една от гондолите на задните седалки,  май са близнаци . Пък като се вгледам  и в седящите до тях девойки, и те приличат на разделена двойка близнаци. Симпатяги.

Venecia_html_m349a89c1

А тези дами преобладаващо  блондинки, очевидно не са японски туристки и са едно изключение от обичайната картинка.

А маниерът с който гондолиерите следват маршрута си, като се отблъскват с  единият крак, от  някой бордюр, стъпало или  друг архитектурен елемент, а в най-лошия случай към някой от дървените колове, стърчащи  тук-там в близост до къщите, направо може да те накара да стоиш и с чесове да наблюдаваш как го правят. Видяхме ги с едно единствено отблъскване отклоняват, завъртат в една точка  и  пренасочват лодката под 90 градуса, за да влязат  и продължат пътя си в някой от каналите перпендикулярни на онзи, по който идват.

Четете по-нататък>>>

9 коментара