Archive for май 23rd, 2009

май 23 2009

Виза за Армения / виза за Ливан

Съветите на Стела как да си извадим

Виза за Армения и виза за Ливан

Аз пак с непопулярни дестинации…. (но пък човек никога не знае кога и накъде)

Виза за Армения

Възможно е кандидатстване за е-виза онлайн на сайта на МВнР на Армения. Това инфо дължа на колежка- само ми прати линка, самата тя не е минавала процедурата за е-виза. С такава виза може да се влезе само през:

  • летищата Zvartnos и Guymri,
  • ж. п. станция Ayrum и
  • сухопътните гранични пунктове Bagratashen, Baura, Gogava, Megri.

И Mozzila-та, и IE-то ми обаче ми отказаха достъп именно до подстраницата „Apply for e-visa„- и двата браузера си измиха ръцете с еднакво по съдържание системно съобщение- сертификатът точно на тази страничка бил self-issued и те се чувствали несигурни, милите… Един вид- ако настоявам да продължа, правя го на свой риск, предупредена съм. Не ми хареса идеята да продължа, така че оставих е-визата като краен критичен вариант.

Адресът на консулството в София няма да пиша — има го в интернет; намира се близо до Румънското посолство (3 минутки с кола по малките улички, обеден трафик, делничен ден). Виза се издава за минимум 3 работни дни. Необходими са снимка, паспорт с валидност минимум 6 месеца, такса в долари или левовата им равностойност. Плащания в евро не се приемат– питах. Задължително е документите да бъдат подадени лично от кандидатстващия за виза, както се уверих днес след опита да оставя всичко в ръцете на агенцията. Понеже съм (нали!) много заета и пропуснах да попитам предварително за този детайл, се наложи да се връщам почти от изхода на София, след като ми звъннаха да ми кажат, че трябва да се появя лично.

15 коментара

май 23 2009

„Пътуване до…“ (patepis.com) – сайт без простотии! – част втора

Соломон се извини

Простено да ти е, Соломоне!

Въпреки, че не беше казал нищо лошо за нашия сайт, което ние изтълкувахме тогава като подкрепа, се надявам, че вчерашното ти извинение никой няма да приеме като отказ от подкрепа за нашия сайт;-) (последното изречение беше закачка:-)

А сега съвсем сериозно:

Боже, пази изборите и демокрацията! Без тях сме го закъсали!

One response so far