Archive for март 3rd, 2009

мар. 03 2009

Америка: съвети за пътуване и почивка в Щатите

В днешния празничен ден искам да ви представя една страна, която по разнообразие на релефа и географията си удивително прилича на България. Е, разликите с китната ни родина можем да си ги представим, но нека видим какво можем да правим като туристи и посетители в Съединените американски щати. Статията е преводна, защото още не мога да намеря българин, който да напише нещо по-подробно за Америка. Надявам се, че авторите от gazeta.ru няма да имат нищо против този превод. Приятно четене:

Америка: съвети за пътуване и почивка в Щатите

Америка е много разнообразна страна и преди да тръгнете към Щатите на почивка или за пътешествие трябва да направите две неща:

Първо — разберете кой е приоритетът ви в това конкретно пътешествие. Природа, „нощен живот“, шопинг, спиращи дъха атракции за малки и големи, каране на ски, плаж до прекрасен хотел, обиколка на страната, кротка семейна почивка в тропиците или на планина, изискана кухня.

Изберете си, но помнете: не можете да намерите всичко това на едно географско място едновременно.

Когато човек вече е решил какво иска най-много, на ред е събирането на информация, но НЕ по откъслечни спомени от книги, а от англоезичните сайтове — от официалните сайтове на градовете до сайтовете с разкази и отзиви от туристи. Вече след това ще можете да направите разумен избор и да получите избраното и то в най-добрия му вариант.

Да вземем пример с

Маями

Безсмислено е да пътувате до Маями семейно или пък да очаквате музеи, исторически паметници, чистота, липса на престъпност и добра кухня — т. к. Маями е град на двадесети век, е естествено, че няма никакви смислени паметници или музеи. Това е най-мръсния и криминализиран град на океанското крайбрежие на Флорида. За сметка на това, Маями е точното място за търсещите бурен нощен живот по баровете и младежки танцови клубове под палмите наред големия град — и всичкото това на брега на изключително чистия и фантастично топъл тропически океан.

Но пък ако се нуждаете от по-спокойна семейна почивка във Флорида и предпочетете „плажно-екскурзиуонния“ стил почивка — на няколко мили от Маями се намира

Форт Лодърдейл,

където океанът е същият, но ще ви бъде много по-комфортно, т. к. там е по-тихо, по-спокойно, по-чисто, че и по-евтино, но пък ще липсва бурния живот на големия град.

Четете по-нататък>>>

8 коментара