Archive for януари 22nd, 2009

ян. 22 2009

Зеленият аристократичен Единбург

Днес почти ще открием ново напрваление в сайта – почти, защото вече сме чели за Великобритания, но пък точно Шотландия ще открием днес. Прочетете впечатленията и съветите за пътуване до Единбург:

Зеленият аристократичен Единбург

Мисля, че изчетохе доста за Лондон. Но аз не съм била в Лондон. За мое щастие посетих най-красивия град (може би само Виена и Прага могат да му съперничат) в Европа.

Убийствено зелената Princess Street garden

Още с кацането на самолета окото ти не вижда нищо друго освен зеленина… убийствено зелено… Поддържано, ценено… съхранено. Колко му трябва на човек за да се почувства добре? Спокойна остановка, мили хора (а шотландците определено бяха едни от най-любезните хора, до които съм имала досег), адекватна цена на храна (Tesco — най-голямата верига хипермаркети във Великобритания) и ЧИСТ градски въздух. Не се почувствах като в едномилионен град, а по-скоро като в планина (е, планини нямаше, но пък парковете и зелените площи компенсираха).

Ще започна с това, че

Единбург

определено е място, на което трябва да отделите поне седмица. Аз бях точно за толкова там и не ми стигна.

Един Edinburgh pass ще ви свърши идеална работа за разглеждане на местните заблежителности като повечето от тях ще са на принципа „вход свободен“. Въпросния Pass може да се закупи от всяко туристическо бюро в града. Като за първи ден може да обиколите Princess street и Princess street garden, както и се постарайте да сте във форма за да изкачите (абсолютно пеша и не е препоръчитлно за хора, които страдат от клаустрофобия или имат двигателни проблеми) паметника на Sir Walter Scott, който е разположен в единия край на Princess street garden и прилича повече на някаква малка катедрала, отколкото на кула, на която може да се тренира алпинизъм:)

One response so far