Archive for ноември 20th, 2008

ное. 20 2008

Из Квебек, Ню Бронсуик, о-в Принц Едуард и Нова Скотия (Канада)

Published by under Ивет,Канада

Тези дни ни върви на нови (за сайта) страни. Днес за пръв път на нашия сайт ще се появи Канада. За френскоезичната порвинция Квебек ще ни разкаже една нашенка, живееща в англоговорящата част на страната. Има доста снимки, така че имайте търпение да се заредят. Приятно четене:

От Квебек до Нова Скотия (Канада)

От Отава тръгнахме към Квебек сити и до там по-магистралата, защото бързахме. В Квебек сити се запознахме с други българи. Между другото, много свестни и приятни хора, направихме си купон с барбекю, сладки приказки, поканиха ни да преспим в тях, на другия ден ни показаха града и ни изпратиха до изхода на магистралата, от където трябваше да продължим.

Квебек сити е красив град,

старият му град е във френски стил, с малки калдаръмени улички, кафененца с масички за двама, магазинчета, глъч, цветя. Сейнт Лорънт ривър почва да се разширява към океана там и е огромна. Има страхотни графити по мостовете и фасадите на сградите, направо не можеш да разбереш кое е истинско и кое – нарисувано.

Също интересна е пешеходната улица с изглед към реката, изцяло с дървена настилка. Има си и английска част с характерни за Англия сгради.

Много ме издразни това, че е все тая дали говориш на английски или български – еднакво не те разбират. Това важи за цялата провинция Квебек до Ню Бронсуик. Също така ни казаха, че в училищата там учат, че Квебек сити е столицата на Канада и други подобни глупости. И като кажа в Тим хортънс че искам хъни крълерс ме гледат, все едно че искам змия!

Четете по-нататък>>>

No responses yet