Archive for май, 2008

май 30 2008

Загреб – един спокоен град

Днес Мишо ще ни води до Загреб. Приятно четене: Загреб, Хърватия един спокоен град Тези дни пътувах до Загреб и Сараево. За Сараево малко по-късно, но сега за Загреб Загреб е не много голям (според WikiTravel е около милион жители) град. Грубо по мои самолетни и автомобилни наблюдения е обаче, като територия, грубо колкото София. […]

2 коментара

май 30 2008

Бургас – Клагенфурт – Бургас (1): През Сепарева баня за София

Момчета и момичета, подгответе се за поредното авантюристично пътуване на Симеон Тодоров (Бургас)! Вържете коланите и газ до ламарините! Знам, че не забравяте, но да ви припомня — Симеон е доайенът в нашия сайт и притежател на Форд Мондео, с което обикаля насам-натам из Балканите, Европа и света за срам на младежта, дето се е […]

8 коментара

май 28 2008

Барселона, Испания

Барселона е град, който представлява странна смесица от премереността на Северна Европа, пъстротата и кипежа на Южна Европа и мръсотията на Ориента.

Погледната отгоре изглежда като медна пита с ясно изразени кутийки, а след приземяването на самолета попадаш в истински кошер от безкрайно множество хора, забързани в своята посока.

Още от летището те грабва потокът от хора и притеснението, че с английския може и да не се оправиш – навсякъде те преследват табели на испански и каталунски. Добре, че съдбата се е смилила и тук там те посреща приятелски някоя табела и на познатия език, който ти се струва почти толкова мил, колкото и родния ти такъв.

Лутането на това прекрасно летище започва още с търсене на мястото, откъдето може би ще си получиш багажа. Следвайки потока от хора, трябва да си наостриш очите и ушите като в приказката за червената шапчица, за да разбереш откъде да си вземеш вещите и, след като го направиш, следваш табелките за изход с надеждата, че ще се докопаш до някое такси, автобус или с каквото там си решил да се придвижиш до града, който е на около 20 км.

One response so far

Older Entries »