Archive for the 'Зорница' Category

окт. 23 2007

Пътуване до остров Тенерифе (2)

Пътя до Тейде беше тесен и с много завои. Минаваше се през Националният парк „El Teide“.Този парк предлага забележителен пейзаж, създаден от естествените сили на природата и вулкана Тейде. Автобуса ни спря на една площадка на около 2000 метра надморска височина, оттам се качихме на лифт до 3400 метра височина по вулкана и от там да продължихме пеша до самия му връх още 200м. От върха се насладихме на най-невероятната гледка към архипелага, а и към кратера на самия вулкан с периферия 19 километра. Не можахме да се разходим из самия кратер, защото се оказа, че трябвало да имаме разписан документ от полицията предварително. Около Тейде има и още няколко по-малки вулкана. Горе до кратера температурата беше 5 градуса, духаше силен вятър, ние не бяхме предупредени за това и се наложи набързо да си направим снимки и да хващаме лифта надолу. Когато слязохме долу там отново си беше топло. Качихме се на автобуса, заобиколихме вулкана и се върнахме по друг път долу на крайбрежието. Спряха ни за фотопауза зад вулкана, където имаше много красиви скални и магмени образувания.

8 коментара

окт. 16 2007

Пътуване до остров Тенерифе (1)

Със съпруга ми решихме да прекараме медения си месец на остров Тенерифе. Искахме да бъдем на екзотичен остров и в същото време да не плащаме луди пари за самолетни билети. От проучването в интернет ни се стори, че този остров напълно отговаря на изискванията ни. Обърнахме се към една позната в туристическа агенция за да ни направи резервации за хотел и самолетни билети. Получи се страхотна цена за девет дневен престой, на полупансион, в хотел 4*+, в началото на септември месец. Платихме и с нетърпение зачакахме датата на тръгване.

И така дойде деня в който тръгнахме. Пътувахме до Мадрид, там имахме 6 часа престой и в късния следобед полетяхме за Тенерифе. Излетяхме от Мадрид за Тенерифе с час закъснение поради разразилата се буря и пътуването ни от 2,5 часа беше меко казано страшно. Около нас облаците бяха прорязвани от светкавици и имаше силна турболентност. Умрях си от страх! По някое време излязохме от бурята и настана спокойствие.

5 коментара

сеп. 21 2007

Париж – едно огромно разочарование

Здравейте, ето какъв mail получих тия дни. Понеже мнението на авторката ми се струва важно и информативно, с нейно позволение публикувам писмото й. Ако някой се чувства засегнат — да пише в коментарите или да прати алтернативно мнение за Париж. Аз самият не съм ходил още до Франция — така че разчитам на вас за инфомрация — в едната или другата посока. Париж — едно огромно разочарование Здравейте Стойчо! Преди около 2 месеца ви бях писала, че се каним да ходим на остров Санторини и ви попитах […]

50 коментара