Archive for the 'Ивет' Category

мар. 11 2009

В преследване на китовете – Тадусак, Канада

Published by under Ивет,Канада

И така, днес ще тръгнем на лов за китове — Ивет ще ни разкаже дали е успяла да види китовете при едно пътуване до Тадусак в Канада. Има много снимки — така че, търпение, докато се заредят и приятно четене:

В преследване на китовете

Тадусак, Канада

И такааа…
Имало едно време четирима приятели, дето малко със зор се отлепили от масата, нахвърляли палатките и остатъците от двудневен запой в кулърите и тръгнали на поход на север да гледат китовете.

Първата предвидена спирка била на някакъв каньон, до който така и не стигнали, защото поради някакво странно стечение на обстоятелствата се озовали в един прекрасен и огромен воден парк, където в мъжете, въпреки почти нулевите температури, се събудили малките палавници, готови да играят на пирати и други работи. Леко зъзнещите им половинки нахлузили по един пуловер върху банските, нарамили по един фотоапарат и по един мъг, пълен с бира и тетрапакова кутия с малинов сок и джин, в случай, че палавниците ожаднеят и ги последвали безропотно!:

След като се налудували, понамръзнали, преборили с няколко вещици и един проливен дъжд, четиримата герои се сетили, че все пак търсят китове и тръгнали отново на път. По 40-та магистрала, на североизток. И в общи линии, онемели от красотата, която въпреки упоритите облаци се разкрила пред тях!:

Четете по-нататък>>>

4 коментара

ное. 20 2008

Из Квебек, Ню Бронсуик, о-в Принц Едуард и Нова Скотия (Канада)

Published by under Ивет,Канада

Тези дни ни върви на нови (за сайта) страни. Днес за пръв път на нашия сайт ще се появи Канада. За френскоезичната порвинция Квебек ще ни разкаже една нашенка, живееща в англоговорящата част на страната. Има доста снимки, така че имайте търпение да се заредят. Приятно четене:

От Квебек до Нова Скотия (Канада)

От Отава тръгнахме към Квебек сити и до там по-магистралата, защото бързахме. В Квебек сити се запознахме с други българи. Между другото, много свестни и приятни хора, направихме си купон с барбекю, сладки приказки, поканиха ни да преспим в тях, на другия ден ни показаха града и ни изпратиха до изхода на магистралата, от където трябваше да продължим.

Квебек сити е красив град,

старият му град е във френски стил, с малки калдаръмени улички, кафененца с масички за двама, магазинчета, глъч, цветя. Сейнт Лорънт ривър почва да се разширява към океана там и е огромна. Има страхотни графити по мостовете и фасадите на сградите, направо не можеш да разбереш кое е истинско и кое – нарисувано.

Също интересна е пешеходната улица с изглед към реката, изцяло с дървена настилка. Има си и английска част с характерни за Англия сгради.

Много ме издразни това, че е все тая дали говориш на английски или български – еднакво не те разбират. Това важи за цялата провинция Квебек до Ню Бронсуик. Също така ни казаха, че в училищата там учат, че Квебек сити е столицата на Канада и други подобни глупости. И като кажа в Тим хортънс че искам хъни крълерс ме гледат, все едно че искам змия!

Четете по-нататък>>>

No responses yet