Archive for the 'Даниел Панев' Category

ное. 03 2008

Атина

Забелязал съм, че повечето разкази, които пращате, и още повече — разказите, които четете най-много се отнасят за съседната чужбина. При все това днес за ПРЪВ път на нашия сайт откриваме столицата на съседна Гърция — Атина. Приятно четене:

Атина

столица на Гърция

Решението да отидем до Атина с Надя взехме като на шега — решихме, че тези 3 почивни дни искаме да се поразходим някъде. Първоначално идеята беше да отидем до Виена, обаче по не знам какви вече причини този вариант отпадна. Самолетните билети до Словения се оказаха на някакви безбожни цени и ето ни на — докато се усетим и вече бяхме платили билети до Атина. Резервацията за хотела се оказа не чак-толкова-голям проблем и след като всичко беше уредено остана само да чакаме въпросната дата.

Първа грешка (и последна, всъщност) — „избрахме“ да

летим с Olympic Airways — гръцкият национален превозвач

Както се оказа — и те в момента са в положението на БГА Балкан преди да фалират/се продадат/ги източат и т. н. Не че имахме особен избор — просто удобните полети до и от Атина бяха с Olympic. Дали все още са — не знам. Защото:

Избрахме да пътуваме в петък вечерта — с полета в 18:15 и да се върнем в понеделник вечерта — с полета в 16:20. Поне това си избрахме. Както си обядвах в четвъртък с колегите ми звъни непознат номер. Вдигам — от агенцията, издала ни билетите. Olympic си били сменили ненадейно разписанието и сме щели да тръгнем час по-късно. И сме щели да летим през Букурещ и се очаква да пристигнем в Атина около 22:30. Е какво да направя аз… Отидохме, чекирахме се. На бордните карти вместо номер на място беше написано XXX. Питам една наземна стюардеса какво значи това, а тя:

Ами то няма места… Седнете където намерите.

4 коментара